De belangrijkste gamereleases van april 2020: van remakes tot een Nederlandse indie game

Geplaatst op 7 april 2020 Door In Gaming, Lifestyle

Door de coronacrisis wordt er wereldwijd flink meer gegamed. Zo had Steam onlangs 20 miljoen gelijktijdige gebruikers, een record voor het gameplatform. In tegenstelling tot veel andere sectoren weet de game-industrie het hoofd nog prima boven water te houden. Desondanks veel eSports events zijn afgelast zien veel developers en publishers hun omzet juist stijgen door de grote hoeveelheid thuiszittende gamers. Ook blijft een groot deel van de geplande releases vooralsnog onaangetast door de coronacrisis. De maand april is qua nieuwe releases grotendeels een geval van oude wijn in nieuwe zakken, want deze maand komen er met name veel remakes uit van bekende en invloedrijke games zoals Resident Evil 3 en Final Fantasy 7.

 

Resident Evil 3 remake – 3 april 2020

De remake van Resident Evil 2 was een van de beste games van het afgelopen jaar, reden genoeg voor Capcom om een remake te maken van het net zo iconische vervolg, Resident Evil 3 Nemesis uit 1999. De game is echt helemaal opnieuw gemaakt in dezelfde engine als de remake van Resident Evil 2. Waar het origineel nog gefixeerde cameraposities had speel je de game nu volledig in third person, waardoor de actie een stuk fijner aanvoelt en je meer wordt meegezogen in de gruwelijk spannende gameplay. Het verhaal van Resident Evil 3 draait ook om een wereldwijde uitbraak van een virus. Het zogenaamde G-virus zorgt ervoor dat mensen in zombies en andere monsters veranderen, waarbij je zelf in de huid kruipt van de hoofdpersonen Jill Valentine en Carlos Oliveira. Het bekendste en meest gevaarlijk wezen in de game is de Nemesis, het grote broertje van Mr X uit de vorige game, maar dan nog groter, sneller en dodelijker. Bewapend met een raketwerper en allerlei lange tentakels blijft ‘ie je de hele game op je hielen zitten. Het maakt niet uit hoe vaak of waarmee je dit lelijke mormel beschiet, je zult hem hoogstens afremmen… De remake van Resident Evil 3 is nu beschikbaar voor PS4, Xbox One en PC.

Resident Evil Project Resistance

Deze remake voegt een asymmetrische online multiplayermode toe genaamd Resistence. In deze spelmodus kun je met verschillende survivors of met de mastermind spelen. De survivors moeten zien te ontsnappen uit het pand of het grote gebouw waar ze in terecht zijn gekomen en ondertussen alle vijanden en obstakels die de Mastermind voor hun neus tevoorschijn tovert zien te overleven.  De mastermind daarentegen houdt de spelers te allen tijden via beveiligingscamera’s in de gaten en heeft het doel om alle survivors uit te schakelen voordat ze kunnen ontsnappen. Dit doet hij natuurlijk met behulp van zombies, boobytraps en nog een zwik aan vijanden en obstakels. Daarnaast kan de mastermind ook bezit nemen van alle vijanden in de game, waaronder Mr X uit de vorige game. Resident Evil Resistence is een extra spelmodus die inbegrepen is bij de remake van Resident Evil 3 en is nu beschikbaar voor PS4, Xbox One en PC.


Final Fantasy 7 remake – 10 april

De andere grote remake van deze maand is die van de Playstation 1 klassieker Final Fantasy 7, een van de meest belangrijke en toongevende JRPG’s ooit gemaakt. Nu komt het eerste deel van deze legendarische game  op 10 april terug voor de PS4 en de PC. Het betreft het eerste deel aangezien het origineel in meerdere stukken is gehakt en zodoende in meerdere delen wordt uitgebracht. Ondanks dat het in deze eerste remake van Final Fantasy 7 alleen om de stad Midgard gaat, bevat dit eerste deel meer content dan de originele game. Zo zitten er nu bijvoorbeeld veel meer sidequests in de game die de achtergrondverhalen rondom de hoofdpersonages verder uitdiepen. Naast de vele sidequests en de grafische updates is ook het gevechtsysteem van het origineel op de schop genomen, waarbij het turn-based vechten plaats heeft gemaakt voor een bijna volledig realtime systeem. Je hebt nog steeds beschikking over alle moves en spreuken die je van het origineel kent. Wanneer je deze gebruikt zal de tijd vertragen waarmee het gevechtsysteem op het origineel lijkt, maar toch ben je een groot gedeelte van tijd bezig met rondrennen, blocken en ontwijken. Voor de fans van het origineel is er ook nog een classic mode toegevoegd, waarin de gevechten net als in het origineel wel volledig turnbased zijn. Het eerste deel van de remake van Final Fantasy 7 verschijnt 10 april tijdelijk exclusief op PS4. De Xbox One en PC versie verschijnen later. Wil je alvast aan de slag met deze iconische JRPG, dan kun je nu de demo downloaden in de Playstation store.

Predator Hunting Grounds – 24 april

Predator Hunting Grounds is een asymmetrische multiplayer game gebaseerd op de bekende filmfranchise. In de game speel je als een van de verschillende soldaten of als de welbekende Predator zelf. De soldaten moeten samen verschillende opdrachten voltooien om de jungle te kunnen verlaten. Denk hierbij aan het uitschakelen van drugsbazen of het veroveren van een basis. Hierbij heb je de keuze uit verschillende klassen soldaten die allemaal hun eigen specialisaties en wapens hebben. Ondertussen is het de taak aan de Predator om alle soldaten een voor een (het liefst) ongezien uit te schakelen voordat ze kunnen ontsnappen. Hierbij maak je gebruik van het iconische wapenarsenaal van de Predator, zoals de hittesensor, het tijdelijk onzichtbaar worden en het plasmakanon. Predator Hunting Grounds komt op 24 April uit voor PS4 en op PC via de Epicgames store.

Deliver Us The Moon – consoleversie 24 april

Deliver Us The Moon is gemaakt door de Nederlandse indiestudio KeokeN Interactive. Het is een mix tussen actie, avontuur en een simulator die zich afspeelt in een apocalyptische toekomst waarin alle grondstoffen op aarde zijn uitgeput. Om de energiecrisis op te lossen is de World Space Agency opgericht, met als doel het delven van de belangrijke energiebron Helium 3. Dit plan loopt echter volledig in de soep wanneer de communicatie tussen aarde en maan wordt verbroken en de kostbare energiebron verloren gaat. In de game neem je controle over een astronaut van de World Space Agency, die drie jaar na het verliezen van Helium 3 in z’n eentje op een missie gaat om de aarde te redden. Deliver Us The Moon verscheen vorig jaar al op Steam en ligt vanaf 24 april in de digitale schappen van de PS4 en Xbox One. Er is ook nog een Switch versie in de maak, maar die verschijnt pas in de zomer.

Gears Tactics – 28 april

De populaire hooterfranchise Gears of War van Microsoft bestaat inmiddels al 14 jaar. In die tijd zijn er al zes delen verschenen en nu komt daar dan ook de turnbased strategy spin-off Gears Tactics bij. Het verhaal van Gears Tactics speelt zich 12 jaar voor de allereerste Gears of War game af aan het begin van de Locust oorlog. In de game speel je met Giab Diaz en als hem rekruteer je verschillende mannen om deze oorlog te kunnen overwinnen. De game speelt een beetje zoals je gewend bent van een game binnen dit genre: je bestuurt een compleet team van verschillende personages die je kunt uitrusten met diverse wapens. Je bestuurt de game van bovenaf, zodat je een goed overzicht van de map krijgt. Gelukkig vindt de actie wel dichtbij plaats, waardoor de bruut in beeld gebrachte kills met onder andere de kettingzaag niet verloren zijn gegaan. Gears Tactics komt op 28 April uit voor PC, de Xbox versie verschijnt later dit jaar.

 

Door: Maarten

 

Tags : , , , , , , , ,

Reacties