De beste boeken voor op vakantie!

Geplaatst op 6 augustus 2020 Door In Hulp & Info, Lezen en meer, Lifestyle, Vrije tijd

Eindelijk vakantie! En eindelijk eens tijd om voor je lol een boek te lezen. Heerlijk wegdromen met een boek in een hangmat, op het strand, een ligstoel, bij het zwembad of in het park. Wat wil een mens nog meer? De kunst is nu alleen om het juiste boek te vinden tussen al die honderdduizenden boeken die er zijn! Hoe doe je dat ook alweer? We hebben wat handige tips op een rijtje gezet.

Dat ene boek alsjeblieft!
Hoe vind je nou dat ene leuke boek zonder dat je eigenlijk weet welk boek je wilt? Ja, dat kan best een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er tools ontwikkeld die je hierbij kunnen helpen! Op de website Boekenzoeker kun je aangeven aan welke eisen een boek moet voldoen. Lees je veel, of juist niet zo veel? Deze website geeft allemaal suggesties aan hand van jouw gestelde eisen. Zin om online wat rond te snuffelen? Misschien dat Chicklit iets voor je, YoungAdultsBooks, of het Leesplein?

Je kan natuurlijk ook gewoon een boekhandel of bibliotheek binnen lopen om daar rond te kijken of advies te vragen aan een medewerker.

Young adults boeken

Het boek
Twintig jaar geleden was een boek gewoon een boek. Nu echter, kan je kiezen uit een luisterboek, e-book of papieren boek. Ik geloof niet dat we hoeven uit te leggen wat de verschillen zijn en welke voordelen en nadelen ze hebben. Wel hebben we nog wat tips waar je deze soorten boeken gemakkelijk kan vinden!

Het doodgewone, ouderwetse en bekende papieren boek is natuurlijk te koop in de boekhandels en online. Wist je dat je ze ook gratis kan lenen in de bibliotheek? Als je jonger bent dan 18 jaar, dan ben je gratis lid van Rozet Bibliotheek Arnhem. Kijk hier voor meer informatie over een lidmaatschap bij de bieb. Als je lid bent van de bieb dan kan je ook gratis e-books lenen. De e-books kunnen op je tablet, smartphone en e-reader. Neem hier een kijkje in het e-book aanbod. 

Naast het normale e-book aanbod is er tijdens de vakantie de Vakantiebieb! De Vakantiebieb is voor iedereen toegankelijk, ook als je geen lid bent van de bieb. Download de Vakantiebieb app op deze pagina.

Houd je wel van verhalen maar niet echt van lezen? Dan zijn luisterboeken iets voor jou! Een luisterboek is een cd waarop het boek wordt voorgelezen. Handig voor in de auto bijvoorbeeld! Op het strand of in een hangmat is een mp3 een stukje makkelijker want wie heeft er tegenwoordig nog een discman? Een wat? Dat bedoel ik. De Luisterbieb lost dit probleem op. In deze app vind je luisterboeken die je gewoon op je mobiel of tablet kan afspelen, online en offline! Als je lid bent van de bibliotheek krijg je toegang tot nog meer titels. Je kan hem downloaden in iTunes en in de App Store.

lezen zomer

 

Tags : , , , , , , , , , , , , , , ,

Reacties