De binnenstad van Arnhem bruist tijdens WK volleybal van 20 september t/m 2 oktober

Geplaatst op 20 september 2022 Door In Lifestyle, Sport

Hou je van volleybal? Dan kun je je hart ophalen, want Arnhem is een van de speelsteden van het WK Volleybal voor vrouwen. Van 20 september tot en met 2 oktober staat onze stad in het teken van dit evenement. Behalve 39 wedstrijden in het Gelredome is er een gevarieerd programma op diverse plekken in de stad. We lichten een paar activiteiten uit. Het volledige overzicht en info over de wedstrijden lees je op www.sportinarnhem.nl/wkvolleybal

EEN MARKTPLEIN VOL

De Markt is vanaf 20 september het beachstadion waar de hele week activiteiten zijn. Je maakt er onder andere kennis met Teqvolley, een heel snel spel rondom een bolle tafel. Je kunt op de foto met de WK-trophy of een lekker drankje drinken. Uit de volleybalbus van de Nevobo komen allerlei spellen. Of bouw je eigen zandkasteel in de enorme zandbak. Veel activiteiten zijn op 24 en 25 september. Hieronder een overzicht.

FESTIVAL VOLLEYBAL

Op 24 en 25 september is er Festival Volleybal. Dit betekent twee dagen feest in de binnenstad, waarbij alles draait om de bal. Een route van ongeveer 2 kilometer verbindt 4 volleybalpleinen en neemt je mee langs fantastische streetpaintings. Op de route zijn leuke acts van internationale allure te zien die verbazen, ontroeren of gewoon grappig zijn.

VOLLEYBAL VOOR IEDEREEN

No-jump volleybal is, zoals de naam al zegt, volleybal zonder springen. De sport is nog net zo leuk, maar minderbelastend voor enkel, heup, knie en rug. Ook zeer geschikt voor senioren dus. Zitvolleybal is een aantrekkelijke paralympische volleybalvariant, zowel om te beoefenen als om naar te kijken. In Nederland mag iedereen met of zonder handicap meedoen. Op het Gele Rijders Plein mag je kijken en ook zeker zelf ervaren hoe leuk deze varianten zijn.

TEST JE SKILLS

Volleyballers springen hoog, duiken ver en slaan best hard. Kun jij dat ook? Test het zelf op het Stationsplein. Er staat een hoogtemeter, een duikmat en een smashmeter voor je klaar. Laat maar zien wat je kan.

WIN TICKETS MET VOLLEY-UPPIE

In 1 minuut de bal zo vaak mogelijk overspelen. Dat is het doel van volley-uppie. Het record in Arnhem is op dit moment 120 keer. Met jouw hoogste score maak je bij Musis dagelijks kans op 2 tickets voor de wedstrijd Nederland-België op 30 september. Op dit plein kun je ook lekker volleyballen op het mega-opblaasveld.

GEZONDHEIDSMARKT

Welke gezondere stap neem jij? Om de eerste stap te zetten staan SWOA, GGD Gelderland-Midden, Pro Persona, Rijnstate, Iriszorg, Blauwe Tomaat en Sportbedrijf Arnhem op zondag 25 september met een gezondheidsmarkt op de Markt. Je kunt bijvoorbeeld hapjes maken, de suikerklontjestest doen, de uitdaging aangaan om te stoppen met roken, fruitwater proeven, een gezondheidscheck doen of gewoon een praatje maken.

Tags : ,