De Boekenweek van Jongeren is in volle gang: scoor de gratis bundel 3PAK!

Geplaatst op 21 september 2021 Door In Lezen en meer, Lifestyle

Van 17 tot en met 26 september wordt de Boekenweek van Jongeren gevierd. Het Beste Boek voor Jongeren wordt uitgereikt, de gratis bundel 3PAK kan bij de boekhandel en bibliotheek worden opgehaald en ook de website Hebban vind je de komende dagen heel wat artikelen rondom deze boekenweek voor en door jongeren.

Vanaf dit jaar bepalen jongeren van 15 tot en met 18 jaar zélf hoe hun Boekenweek eruit ziet, en heet het ook de Boekenweek van Jongeren, in plaats van voor jongeren. De influencers en hashtags zijn gekozen, er is een trailer gemaakt voor de gratis bundel 3PAK en de winnaars van het Beste Boek voor Jongeren zijn gekozen in de categorieën Nederlandstalig en Vertaald. Zo kunnen jongeren met zekerheid tegen hun leeftijdsgenoten zeggen: ‘Dit wil jij lezen!’

3PAK

3PAK is een geschenkbundel die speciaal voor de Boekenweek van Jongeren wordt gemaakt en waarvoor jaarlijks drie nieuwe auteurs worden gevraagd. 3PAK wordt uitgedeeld in boekhandels en bibliotheken en cadeau gedaan op scholen door docenten Nederlands. Dit jaar kun je genieten van ‘Als we vallen’ van Khalid Boudou (Pizzamaffia slaat door), ‘En de Kus kwam’ van Splinter Chabot (Confettiregen) en de graphic novel ‘Vroeg donker’ van Aimée de Jongh (Dagen van zand).

Van 17 tot en met 26 september kun je (zo lang de voorraad strekt) 3PAK gratis ophalen bij de boekhandel of bibliotheek of gratis lezen via de online bibliotheek. Ook zijn de verhalen van Boudou en Chabot te beluisteren via Storytel. Op de pagina van 3PAK vind je alvast lees- en luisterfragmenten van de verhalen, evenals inspirerende boekentips van de drie auteurs.

Naar de 3PAK pagina

Tags : , ,

Reacties