De grootste literaire beloften van Europa komen naar Arnhem + gratis workshop creatief schrijven

Geplaatst op 1 mei 2018 Door In Lezen en meer, Lifestyle

Op donderdagavond 10 mei staat opkomend Europees talent met een exclusieve try-out in Theater aan de Rijn in Arnhem. Schrijvers en literair vertalers uit Italië, Portugal, Spanje, Roemenië, Nederland en België presenteren die avond zichzelf en hun werk voor het eerst aan publiek. Na de zomer zullen zij met deze podiumproductie langs de Europese literatuurfestivals touren. Wil je na de presentatie zelf aan de slag? Op vrijdagochtend 11 mei geven vier van de makers een workshop creatief schrijven, van half tien tot twaalf uur in Theater aan de Rijn in Arnhem. Beide programma’s zijn gratis!

CELA Arnhem

De schrijvers en literair vertalers maken deel uit van het Europese talentontwikkeltraject Connecting Emerging Literary Artists (CELA). CELA is een samenwerking tussen zeven literaire organisaties en professionals uit zes Europese landen. Uit ieder land nemen de schrijvers en literair vertalers hun favoriete ingrediënten mee naar Arnhem om live op het podium een maaltijd te maken. Tijdens het koken vertellen ze over hun werk, over vertalen en over het overbruggen van de afstand tussen Europese makers en het publiek. Het gesprek wordt afgewisseld met voordrachten uit hun werk en vertalingen.

Over CELA
Na het constateren van de toenemende afstand tussen literaire talenten, de industrie en het Europese publiek besloten de organisaties hun krachten te bundelen. CELA brengt schrijvers, vertalers en redacteuren samen, verbindt literair talent met het Europese publiek en geeft hen de tijd, ruimte en middelen om vaardigheden, tools en een netwerk te ontwikkelen. CELA wordt mede mogelijk gemaakt door het Creative Europe Programma van de Europese Unie en door het Nederlands Letterenfonds. Kijk voor meer informatie over CELA op www.cela-europe.com.

 

Try-out Europese festivaltour CELA
Datum: donderdag 10 mei 2018
Locatie: Theater a/d Rijn, Bartokpark (achter het Feestaardvarken), Arnhem
Tijd: 20.00 – 21.30 uur
Toegang: gratis
Taal: Engels
Meer informatie: https://denieuweoost.nl/event/montageweek-cela/

Reserveer hier je gratis ticket.

Facebook event: https://bit.ly/2J6uIDy


Workshops creatief schrijven
Datum: vrijdag 11 mei 2018
Locatie: Theater a/d Rijn, Bartokpark (achter het Feestaardvarken), Arnhem
Tijd: 09.30 – 12.00 uur
Toegang: gratis
Taal: Engels

Meer informatie: https://denieuweoost.nl/event/montageweek-cela/

Aanmelden via roosmuis@wintertuin.nl

CELA is een project van De Nieuwe Oost | Wintertuin in samenwerking met Booktailors, Escuela de Escritores, Cinepub, Huis deBuren, Passa Porta en Pisa Book Festival.

Beeld: Ronald Giebel 

Tags : ,

Reacties