De kamer van – Anne (23)

Geplaatst op 14 juli 2021 Door In Artikelen, Hulp & Info, Lifestyle, Werk, geld & wonen

Slaapkamers en studentenkamers zijn vaak interessant, persoonlijk en bevatten een eigen verhaal. Jongin Arnhem is hier erg benieuwd naar! Voor de artikelenreeks ‘De kamer van’ gaan we langs bij Arnhemse jongeren en nemen we een kijkje in hun kamer, studio, (anti)kraakpand of appartement. Deze keer nemen we een kijkje in de kamer van Anne in het centrum van Arnhem. 

Ik heb mijn kamer via de Facebookgroep ‘Arnhem kamer te huur‘ gevonden. Ik reageerde snel op de advertentie en werd later uitgenodigd voor een hospiteeravond. Na de hospiteeravond kreeg ik het bericht dat ik de kamer had gekregen. Ik denk dat het belangrijkste is om op veel dingen te reageren als je op zoek bent naar een kamer, zo heb je meer kans. Ik woon hier nu iets meer dan twee en een half jaar. Hier wonen bevalt mij erg goed, ik heb hele leuke huisgenootjes en chille huisbaas. Het fijnste aan mijn kamer vind ik de lichtinval door de grote ramen. Ook dat mijn kamer twee aparte ruimtes heeft (een woonkamer en een slaapkamer). Ik woon hier samen met vijf meiden en mijn kat Leo. 

Mijn grootste inspiratiebron voor het inrichten van mijn kamer is mijn moeder. Net als ik houdt mijn moeder van een beetje een chaotisch huis met veel spulletjes, kleur en planten. Mijn hoeveelheid aan planten komt wel echt doordat ik werk bij de Dille & Kamille. Toen ik ging verhuizen kreeg ik van mijn oma een budget om spullen voor mijn huis te kopen. Toen ben ik meteen naar de IKEA gegaan en daar al mijn meubilair gekocht. Achteraf heb ik daar een beetje spijt van, want ik kwam er wat later toch achter dat ik niet van de standaard IKEA meubels houd. Ik vind tweedehands spullen gewoon een stuk leuker. Toen ik in mijn kamer kwam was alles al erg netjes afgewerkt, ik hoefde alleen de muren maar te verven. De kleur die eerst op de muren zat was niet helemaal mijn stijl.

Een borg heb ik gelukkig niet hoeven te betalen. De hoogste kosten die ik had waren mijn meubels. Ik moest natuurlijk een nieuw en compleet interieur hebben voor mijn kamer. In het begin moest ik wel een beetje wennen aan het op mezelf wonen en alles wat daarbij komt kijken, zoals zelf al je boodschappen doen. Ik ben snel gewend geraakt aan het op mezelf wonen en ben erg blij dat ik mijn eigen plekje heb gevonden! Ik hoop nog wel een tijdje hier te wonen. In ieder geval zolang ik nog wil studeren. Ik hoop nog lang samen te kunnen wonen met mijn lieve huisgenootjes en natuurlijk mijn kat Leo!

Jouw stekkie showen op Jongin Arnhem?
Heb jij ook een mooie/leuke/interessante/speciale/ bijzondere/oersaaie kamer die je wilt laten zien? Jongin Arnhem komt dan graag bij je op bezoek! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Handige informatie over op jezelf wonen
Ga jij op jezelf wonen? In het artikel Uit huis, op kamers vind je allerlei handige informatie. Woon je al op jezelf en ben je benieuwd of je niet te veel huur betaalt voor je woonruimte? Doe dan eens een huurcheck!

Tags : , , , , , , , , ,

Reacties