De kamer van – Beau (18)

Geplaatst op 5 mei 2021 Door In Artikelen, Hulp & Info, Lifestyle, Werk, geld & wonen

Slaapkamers en studentenkamers zijn vaak interessant, persoonlijk en bevatten een eigen verhaal. Jongin Arnhem is hier erg benieuwd naar! Voor de artikelenreeks ‘De kamer van’ gaan we langs bij Arnhemse jongeren en nemen we een kijkje in hun kamer, studio, (anti)kraakpand of appartement. Deze keer nemen we een kijkje in de kamer van Beau in het Spijkerkwartier. 

Na het beklimmen van een paar trappen komen we terecht in de hal van Beau’s appartement die ze met haar huisgenoten deelt. De gezellige sfeer spat eraf en neemt alleen maar toe zodra we Beau’s kamer binnenstappen. Bij binnenkomst valt gelijk op dat Beau van planten houdt, ze staan overal in haar appartement: op de grond, aan de muur, op de kast, aan het plafond, op het balkon, op haar karretje en nog eentje naast haar kast. Ze vindt de wijk erg fijn aangezien ze naast een park woont. “Ik kende de wijk al want ik zat hier in de buurt op school. Je hebt hier niet het onrustige van de stad, maar je zit dicht bij een rustig park en dat is perfect voor mij. Het is ook op loopafstand van het centrum dus dat is helemaal fijn.”

Beau woont nu precies een half jaar in deze kamer. “Na het afstruinen van wat websites ben ik terecht gekomen bij de Facebookgroep Woongroep Arnhem. Ik zag de kamer en het leek mij wel wat, dus heb ik een kijkavond bezocht. Vanwege corona heb ik aparte gesprekken gehad met de huisgenoten en de huurbaas. Een dag later hoorde ik al dat de kamer voor mij was!’”

Hoewel Beau’s kamer niet de grootste is heeft ze toch haar best gedaan om de ruimte slim te benutten. Haar kamer reflecteert precies haar kalme en gezellige persoonlijkheid. Een terugkerend thema in Beau’s kamer zijn planten. “Ik ben echt een buitenmens. Ik heb hier helaas geen tuin, maar wel een balkon. Door mijn kamer en balkon te vullen met planten voelt het hier lekker huiselijk. Mijn ouderlijk huis stond ook vol met planten, dus het was voor mij vanzelfsprekend dat ik hier ook flink wat groen in mijn kamer wilde hebben.”


Beau’s zoektocht naar meubels verliep geleidelijk. Haar kamer is gevuld met objecten die goed bij Beau passen, zoals haar kristallenverzameling die ze erg koestert. Haar kast is verder gevuld met boeken en haar eigen koffiezetapparaat. “Ik ben dol op koffie en dan is het erg fijn om een eigen koffiezetapparaat te hebben dat je niet met anderen hoeft te delen.”

“Qua meubels had ik wel een goed beeld van wat ik wilde creëren. Zoals ik al zei wilde ik het thuisgevoel van mijn ouderlijk huis een beetje meenemen, maar buiten de planten om had ik natuurlijk ook andere spullen nodig, zoals dit handige karretje van de IKEA. Mijn stoel komt daar ook oorspronkelijk vandaan, maar ik heb ‘m tweedehands kunnen scoren voor €20. Deze stoel zorgt net zoals mijn planten echt voor het thuisgevoel dat ik graag wilde.” De persoonlijkheid van Beau is ook goed aan de muren af te lezen: de koraalkleurige muren hangen vol met lampjes, posters en schilderijen.

Zit er een leuk of bijzonder verhaal achter voorwerpen uit je kamer?
‘’Oh ja, eigenlijk wel! Toen mijn broer en ik nog klein waren kregen we dezelfde kast die we beide ons hele leven al hebben, het was dus logisch dat ik die kast meenam naar mijn nieuwe kamer.  Onlangs kwam ik erachter dat de naam van mijn broer in de kast gekrast is, blijkbaar zit ik dus al een half jaar met zijn kast, haha. Verder heb ik ook wat tekeningen tegen mijn deurraam geplakt. Die zijn niet alleen ter decoratie, maar voorkomen ook de lichtinval van de hal ‘s nachts zodat het hier lekker donker is.”Jouw stekkie showen op Jongin Arnhem?
Heb jij ook een mooie/leuke/interessante/speciale/ bijzondere/oersaaie kamer die je wilt laten zien? Jongin Arnhem komt dan graag bij je op bezoek! Stuur een mailtje naar redactie@jonginarnhem.nl voor meer informatie.

Hanige informatie over op jezelf wonen
Ga jij op jezelf wonen? In het artikel Uit huis, op kamers vind je allerlei handige informatie. Woon je al op jezelf en ben je benieuwd of je niet te veel huur betaalt voor je woonruimte? Doe dan eens een huurcheck!

Tags : , , , , , , , , , ,

Reacties