De kamer van – Maarten

Geplaatst op 13 maart 2014 Door In Artikelen, Lifestyle

Slaapkamers en studentenkamers zijn vaak interessant, persoonlijk en bevatten een eigen verhaal. Jongin Arnhem is hier erg benieuwd naar! Voor de artikelenreeks ‘De Kamer Van’ gaan we langs bij een aantal Arnhemse jongeren en nemen we een kijkje in hun kamer. Nu nemen een kijkje op de kamer van Maarten (23) aan de Emmastraat in het Spijkerkwartier.

bas1

Ik woon hier vanaf begin januari en ben aan deze kamer gekomen via een makelaar. Ik belde hem op voor een kamer en hij vroeg gelijk naar mijn budget.  De makelaar had vrijwel gelijk een optie voor mij. In deze kamer woon ik alleen, in het hele huis wonen nog drie andere mensen waarmee ik de badkamer en keuken deel. Ik vind de ligging ook super; lekker dicht bij mijn school en de stad. Erg relaxed!

boekschilderij

Mijn opa heeft dit schilderij gemaakt. Hij was erg creatief en ik denk dat ik dat van hem heb meegekregen. Hij had een passie voor het alfabet, daar maakte hij heel veel werk over. Daarnaast kalligrafeerde hij ook veel. Deze heb ik gekregen en ik vond het wel waardig om in mijn kamer te hangen. Verder zie je hier een beginnende boekenverzameling. Ik koop deze boeken niet voor de inhoud want ik lees ze niet, ik koop ze puur voor de vormgeving van de voorkant. Ik ga best veel kringloopwinkels langs om daar naar mooie boeken te speuren. Hier ben ik dit jaar mee begonnen en ik hoop mijn verzameling flink uit te kunnen breiden.

gitaar1

Ik speel bass en dat doe ik ook in een band. Onze band heet ‘Most of Us‘. We zijn nu ongeveer anderhalf jaar samen en maken psychedelische rock. We zijn nog in de opstartfase dus we zijn nog een beetje aan het zoeken naar de juiste sound. We hebben ongeveer één keer in de maand een gig, dus het begint een beetje te komen. Ik speel nu zelf ongeveer twee jaar bass. Daarvoor heb ik ook gitaar gespeeld en ik heb ook nog een aantal gitaren. Gitaar speel ik nog af en toe.

schilderij11

Dit schilderij heb ik gemaakt op een canvas. Zoals je ziet is het het logo van Pink Floyd,  mijn favoriete band. Ik heb daar een eigen invulling aan gegeven. Ik heb de rand ingetekend met water, wind, daarboven komt aarde en de rode straal is vuur. Het zijn dus de vier elementen. Hij is nog niet helemaal af, want de rand moet nog verder gevuld worden.

Platen1

Dit is mijn verzameling platen. Er zit veel psychedelische muziek tussen, maar ook echte 80’s muziek en synthesizer muziek. Daar ben ik ook echt gek op. Het mooie aan platen vind ik de tastbaarheid. Zo’n mooi vormgegeven hoes doet echt wat met je. Je kunt zien dat er iemand werk en tijd in heeft gestoken. Verder zijn er heel veel discussies over vinyl versus cd en digitaal, maar ik vind een plaat het lekkerste klinken.  De nostalgische kraakjes doen mij denken aan vroeger toen ik nog echt heel klein was. Toen stond er ook een platenspeler in de woonkamer.  Wat je hier ziet staan is eigenlijk allemaal apparatuur van de kringloop. Lekker plaatjes luisteren hoeft echt niet veel geld te kosten.

Kamerover1

Heb jij ook een mooie/leuke/interessante/speciale/ bijzondere/of oersaaie kamer die je wilt laten zien? Jongin Arnhem komt dan graag bij je op bezoek! Stuur een mailtje naar redactie@localhost/jonginarnhem voor wat meer informatie.

Tags : ,

Reacties