De kamer van – Rick (23)

Geplaatst op 6 november 2019 Door In Artikelen, Hulp & Info, Lifestyle, Werk, geld & wonen

Slaapkamers en studentenkamers zijn vaak interessant, persoonlijk en bevatten een eigen verhaal. Jongin Arnhem is hier erg benieuwd naar! Voor de artikelenreeks ‘De Kamer Van’ gaan we langs bij een aantal Arnhemse jongeren en nemen we een kijkje in hun kamer. Deze keer nemen we een kijkje in de zelfgebouwde kamer/werkruimte die de 23-jarige Rick in zijn ouderlijk huis in Arnhem-Zuid heeft gerealiseerd.

Studentenkamer1

“Mijn naam is Rick, 23 jaar oud en afgestudeerd in mijn geboorteplaats Arnhem. Ik volgde de studie middenkader engineering in de richting van industriële automatisatie en besturingstechniek op mbo niveau 4. Ja, dat is een hele mond vol! Op het moment werk ik bij VMI in Epe, dat is een grote speler binnen de markt van industriële machines. Bij deze baan word ik opgeleid om deze machines in bedrijf te stellen bij de klant. De machines van VMI worden wereldwijd verkocht, dus waar ik naartoe mag voor mijn werk is altijd weer een verrassing!

Een jaar geleden heb ik besloten mijn kamer eens flink te gaan verbouwen. Ik woon nog bij mijn ouders in Arnhem-Zuid. Voor mijn werk moet ik veel reizen, waardoor het vooralsnog niet echt loont om op mijzelf te gaan wonen. Toch had ik wel de behoefte aan een soort van eigen woonkamer en werkplaats, en gelukkig kon ik dat gewoon realiseren bij mijn ouders thuis.

Alles in mijn kamer heb ik zelf gebouwd: een bureau om zowel zittend als staand aan te werken, opslagruimte en een scheidingswand om het woon- en werkgedeelte van elkaar af te schermen. Bij het woongedeelte heb ik een tv-meubel op maat gemaakt, met daaronder tafeltjes die er netjes onderschuiven zodat ik ze gemakkelijk kan pakken wanneer ik ze nodig heb.”

studentenkamer2

“Op mijn kamer doe ik mijn administratie, maar het is ook een echt soort hobbyruimte. Ik bouw namelijk zelf speakers en Arduino circuits. Ook klus ik graag aan mijn auto. Alle kleine werkzaamheden voer ik op mijn zolderkamer uit.  Sinds kort heb ik een 3D printer gekocht zodat ik zelf onderdelen kan maken, bijvoorbeeld voor mijn auto en zelfgebouwde speakers. Bij oude auto’s en speciale projecten heb je je eigen onderdelen nodig, omdat deze vaak niet meer te koop zijn. Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn met die printer, het is een feest om toe te kijken hoe je eigen ontwerp langzaam tot stand komt.”

Studentenkamer 3

studentkamer Arnhem

3D printer

Studentenkamer4

“Reizen en het zien van andere culturen vind ik erg interessant en belangrijk. Bijna overal waar ik kom koop ik een stukje ‘troep’ om op mijn rommelschap te zetten. Elk stukje troep heeft z’n eigen verhaal.”

Studentenkamer5 souvenirs

Studentenkamer6 cactus

“Dit is Kakki, mijn nummer één favoriete cactus. Ik heb hem al zeker vier jaar en door de jaren heen zijn we dikke matties geworden!”


Heb jij ook een mooie/leuke/interessante/speciale/ bijzondere/oersaaie kamer die je wilt laten zien? Jongin Arnhem komt dan graag bij je op bezoek! Stuur een mailtje naar redactie@jonginarnhem.nl voor meer informatie.

Ga jij op jezelf wonen? In het artikel ‘Uit huis, op kamers vind je allerlei handige informatie. Benieuwd of je niet te veel huur betaalt voor je woonruimte? Doe dan eens een huurcheck!

Tags : , , , , , , ,

Reacties