De leukste browsergames: van simpele puzzelgames tot bloedstollende online multiplayer shooters

Geplaatst op 6 oktober 2020 Door In Gaming, Lifestyle

Tijdens de coronacrisis pikken veel mensen gamen weer op als hobby. Als je de deur amper uitkomt kun je jezelf hiermee toch lekker onderdompelen in allerlei virtuele werelden en vliegen de uren voorbij. Wil je deze hobby ook weer oppakken, maar heb je geen geld of zin om te investeren in een console of een peperdure game pc? In dat geval bieden browsergames uitkomst! Die zijn niet alleen gratis, maar vaak ook lekker toegankelijk en je hebt er geen monster van een pc voor nodig! Tegenwoordig zijn er duizenden verschillende browsergames, uiteenlopend van hele simpele spelletjes tot multiplayer shooters. We hebben een aantal van de leukste browsergames voor je op een rijtje gezet!


De grote verzameling kleine I.O Games

De .IO games zijn allemaal kleine en redelijk simpele simpele online browser games, waarbij het meestal de bedoeling is om zoveel mogelijk punten te scoren. Je typt een nickname in en je wordt meteen in een server met andere spelers gegooid. In deze games is het bijvoorbeeld de bedoeling om een zo groot mogelijke bal te creëren door andere kleinere balletjes van beginnende spelers te veroveren of een zo groot mogelijk gebied te creëren door allemaal vormen te maken. Verlies je? Geen probleem, want binnen enkele seconden keer je weer terug naar het startscherm en begin je weer opnieuw!

Slither.io – Maak een zo lang mogelijke slang

Gats.io – Een simpele topview shooter

Agar.io – Creëer een zo groot mogelijke bal

splix.io – Maak een zo groot mogelijk gekleurd veld

skribbl.io – Online multiplayer Pictionary

krunker.io – Een simpele maar leuke Counterstrike kloon

warbrokers.io – Multiplayer first person shooterSpeel klassieke games in je browser!

Ben je in een nostalgische bui en heb je zin om de games van bijvoorbeeld de NES, SNES, MS Dos of de Sega Megadrive weer eens te ervaren? Neem dan eens een kijkje op Play Classic games.com. Op deze site vind je een hoop games van bovengenoemde consoles.Alle klassiekers zijn hier gratis te spelen, zoals Super Mario All-stars, Sonic the Hedgehog, de klassieke DOOM en ga zo nog maar even door. Het is in sommige gevallen misschien niet hetzelfde als het origineel spelen met een oude controller op een beeldbuistelevisie, maar het is in ieder geval een leuk en gratis alternatief! Ben je meer een fan van arcade games neem dan een kijkje op internetarcade.  Ook leuk: de Arnhemse artiest Eric Arendsen maakte een heel muziekalbum rondom retrogames.


De leukste games van de website Speeleiland

Speeleiland is een website die al een behoorlijk lange tijd bestaat. Op deze website vind je een enorm breed aanbod aan games. Hieronder volgen een aantal van mijn persoonlijke favorieten.

Gouden Robot
In deze game speel je een held die op zoek is naar een legendarische gouden robot. Deze heeft hij nodig om een kwaadaardige tovenaar te verslaan. De gouden robot is jaren geleden in stukken gebroken en de onderdelen zijn op verschillende plekken begraven. In de game zul je dus veel moeten graven. Dit doe je door met je linkermuisknop op verschillende vakjes te klikken. Het graven kost geld, maar tijdens het graven kun je ook allerlei schatten vinden die een hele hoop geld opleveren. Met dit geld kun je vervolgens een sterker wapen of pantser kopen. Dat ga je zeker nodig hebben, want tijdens je avontuur zul je het namelijk ook met verschillende vijanden aan de stok krijgen. De vijanden moet je zien te verslaan in turnbased battles en na afloop ontvang je zoals je gewend bent van veel RPG’s weer ervaringspunten en munten. Wanneer je alles hebt uitgegraven in een bepaald gebied, kun je door naar het volgende gebied waar weer nieuwe vijanden en schatten zijn te vinden. Wanneer je uiteindelijk alle onderdelen van de gouden robot hebt gevonden kun je het gaan opnemen tegen de tovenaar.

Kingdom Rush  – verdedig je koninkrijk
Een andere leuke browser game op deze site is de tower defense game Kingdom Rush en het vervolg Kingdom Rush Frontier. In deze games moet je verschillende torens neerzetten om een leger vijanden tegen te houden die je koninkrijk willen binnendringen. Bij het verdedigen van je koninkrijk heb je de keuze uit boogschutters, ridders, magiërs en mortieren. Je moet hierbij goed nadenken over waar je welke toren plaatst, want iedere toren met troepen heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wanneer je een vijand doodt ontvang je een beetje geld wat je vervolgens kunt gebruiken voor het plaatsen van nieuwe torens of voor het upgraden van bestaande torens.

Run
De Run games zijn 3D platformgames waarin je met een grijze alien door verschillende levels heen springt en moet voorkomen om in de grote gaten terecht te komen. In de game rent je personage automatisch naar voren, je hoeft dus alleen naar links en rechts te bewegen. De levels in de game verschijnen als het ware in de vorm van grote kubussen. In het begin zijn alle sprongen nog redelijk haalbaar, maar later in de game zullen de gaten zo groot worden dat je de andere kant van het level nodig hebt om er doorheen te komen.

 

 

Tags : , , , , , , ,

Reacties