De Stadsdichter van Arnhem

Geplaatst op 8 mei 2012 Door In Artikelen, Lifestyle

Jaren geleden heeft Arnhem besloten niet mee te doen aan het stadsdichtersschap. Er zijn simpelweg geen financiële middelen voor een stadsdichter.

Jesse Laport (1991) is dit jaar gevraagd een nieuwjaarsreceptie te verzorgen als dichter. Hierna raakte hij in gesprek met verschillende mensen, waaronder ondernemers, de burgemeester, de wethouder van cultuur en andere mensen uit deze sector. In meerdere gesprekken werd Jesse gevraagd wat zijn ambities waren met het dichten. Zijn grootste ambitie was om stadsdichter te worden. En hoe snel alles kan gaan; op 11 januari 2012 wordt Jesse Laport benoemd tot Stadsdichter van Arnhem. Dit kan alleen maar ‘officieus’, je moet zo genoemd worden, een andere weg is er (nog) niet in Arnhem. En dat is ook wel goed zo. Vrij baan voor de eerste Stadsdichter van Arnhem!

Laport is dichter, schrijver, voordrager en vrijbuiter. Hij is op jonge leeftijd al bezig met tekenen en toneel, wat een paar jaar later uitbreidt naar muziek, dans, beeldende kunst, theater en schrijven. Hij vindt het belangrijk dat een schrijver die zijn teksten presenteert, hier met aandacht mee om gaat – hij richt zich veel op de voordracht. Laport bewijst graag de samenhang en verbinding tussen poëzie en andere disciplines en werkt ook graag in opdracht.

In samenwerking met Jongin Arnhem wordt er de komende maanden gewerkt aan kleine filmproducties. Laport zal gedichten voordragen op verschillende locaties in Arnhem. Houd daarom onze website goed in de gaten!

Meer informatie over Jesse Laport is te vinden op zijn website.

Foto: Joost Bataille

Tags : ,

Reacties