DiscoverEU deelt 60.000 gratis treinpassen uit onder jongeren (18-20) om Europa te ontdekken!

Geplaatst op 19 oktober 2021 Door In Artikelen, Hulp & Info, Jij & de wereld, Lifestyle, Vrije tijd

Europese jongeren tussen de 18 en 20 jaar oud kunnen momenteel bij het initiatief DiscoverEU een aanvraag indienen voor een gratis treinpas, die ze kunnen ze gebruiken om door Europa te reizen. In totaal worden er maar liefst 60.000 passen weggegeven door de Europese Commissie!

Wat is DiscoverEU?

DiscoverEU is een initiatief van de Europese Unie waarmee je de kans krijgt om Europa te ontdekken. Ontdek de indrukwekkende landschappen en de verscheidenheid aan steden en dorpen in Europa. Je reist vooral per trein, maar ook als je op een eiland of in een afgelegen gebied woont, maak je kans om deel te nemen. Je kunt een aanvraag indienen bij de twee aanvraagrondes die elk jaar plaatsvinden. Geselecteerde jongeren krijgen een gratis reispas.

Als 18-jarige EU-burger kun je met DiscoverEU reiservaring opdoen waarmee je volop kunt genieten van de vrijheid van verkeer in de Europese Unie. Zo kun je kennis maken met de verscheidenheid, de culturele rijkdom en de geschiedenis van Europa, in contact komen met mensen uit heel Europa en uiteindelijk jezelf beter leren kennen. Ook kun je dankzij DiscoverEU vaardigheden ontwikkelen die waardevol zijn voor je toekomst, zoals onafhankelijkheid, zelfvertrouwen en interesse in andere culturen.  

De volgende aanvraagronde loopt tot dinsdag 26 oktober 2021, 12.00 uur (lokale tijd Brussel en Amsterdam).

Je kunt in aanmerking komen als je:

  • ten vroegste op 1 juli 2001 en ten laatste op 31 december 2003 geboren bent
  • de nationaliteit van een van de EU-landen hebt op het moment dat de uitslag van de selectie bekendgemaakt wordt
  • je ID-kaartnummer of paspoortnummer invult in het aanvraagformulier
  • deelneemt aan de quiz (tenzij je een aanvraag indient als groepslid)

Als je wordt geselecteerd, kun je tussen 1 maart 2022 en 28 februari 2023 minimaal één dag en maximaal 30 dagen op reis gaan. 

Kijk voor alle informatie en aanmelden op https://europa.eu/youth/discovereu_nl

Tags : ,

Reacties