Doe mee aan de fotowedstrijd Document Nederland Junior van het Rijksmuseum en maak kans op een eigen expositie!

Geplaatst op 27 mei 2020 Door In Artikelen, Hulp & Info, Lifestyle, Vrije tijd

Het Rijksmuseum in Amsterdam organiseert voor de 12e keer de  de fotowedstrijd Document Nederland Junior voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs en mbo-studenten. Stuur je fotoserie rondom het thema ‘Wie ben jij?’ in en maak kans op een eigen expositie in de Teekenschool van het Rijksmuseum!

Thema: Wie ben jij?
Zonder het zelf door te hebben, omringen we ons met mensen die op ons lijken. Mensen die hetzelfde denken, er hetzelfde uitzien, dezelfde taal spreken, uit soortgelijke gezinnen komen en hetzelfde kunnen. Wanneer ben jij jezelf? Waar voel jij je thuis en bij wie? Hoe goed ken jij de mensen om je heen? Waar sta jij voor en voor wat of voor wie zou jij opkomen? Wie ben jij? Laat dat in een fotoserie van maximaal 5 beelden zien en stuur je serie in voor 8 juni 2020.

Wat kun je winnen?
De makers van de tien beste series (5 vo / 5 mbo) worden geselecteerd door een vakjury en door het publiek via scholieren.com. De 10 genomineerden worden uitgenodigd voor twee masterclasses onder begeleiding van fotograaf Dustin Thierry en experts van het Rijksmuseum. Met als resultaat een eigen tentoonstelling! De 2 uiteindelijke winnaars worden begin oktober tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Rijksmuseum bekendgemaakt. Zij mogen een dag meelopen met fotograaf Dustin Thierry. Daarnaast krijgt de winnaar uit het voortgezet onderwijs een foto-opdracht van scholieren.com en wint de winnaar van het mbo een stage bij het Rijksmuseum.

Doe mee aan de fotowedstrijd Document Nederland Junior!
Stuur je fotoserie in vóór 8 juni 2020.

  • Minimaal 3, maximaal 5 foto’s
  • Met een korte beschrijving

Inzenden kan hier

Tags : , , , , ,

Reacties