Duik op 2 oktober in de wereld van stripverhalen en graphic novels bij OPGETEKEND in Rozet Arnhem

Geplaatst op 25 september 2019 Door In Kunstenaars uit Arnhem, Lezen en meer, Lifestyle, Talent uit Arnhem, Talenten

Woensdag 2 oktober zal OPGETEKEND plaatsvinden in Rozet. Deze ontmoetingsavond staat in het teken van strips, beeldverhalen en graphic novels. Het belooft reuze interessant te worden voor iedereen die van strips en (beeld)taal houdt. De bijeenkomst staat in het teken van strips, maar maak je geen zorgen: je portemonnee zal niet gestript worden. Geïnteresseerde jongeren en studenten hoeven namelijk geen entreegeld te betalen! Wees er snel bij, want reserveren kan nog tot 27 september!

Duik in de wereld van graphic novels
Tijdens OPGETEKEND zal een gedeelte van Rozet transformeren tot een heuse stripmarkt. Op deze stripmarkt zijn allerlei boeken en stripalbums te koop, die je ter plekke kan laten signeren door de maker. Daarnaast is er een programma met lezingen, workshops en animaties samengesteld. Er zijn verschillende makers en uitgevers aanwezig, die alles kunnen vertellen over de totstandkoming van graphic novels en strips. Ook zijn er deskundigen aanwezig die zullen uitleggen op welke manieren je de beeldverhalen kunt lezen en interpreteren.

Winactie: maak kans op een OPGETEKEND Goodiebag
Plaats een stripboek-selfie op Facebook of Instagram, met de hashtag #opgetekend om kans te maken op een OPGETEKEND Goodiebag met vier graphic novels van Aimée de Jongh, Roel Venderbosch en Soul Food Comics. Dinsdag 1 oktober kiest de organisatie de mooiste/origineelste/beste stripboek-selfie. De winnaar mag de Goodiebag op de avond zelf ophalen.

Lezingen en workshops
Onderstaande personen zullen op deze avond interessante lezingen en workshops geven:

Aimée de Jongh is stripmaker en animator en maakt o.a. animaties voor De Wereld Draait Door. Haar boek De terugkeer van de wespendief’ werd verfilmd voor televisie. Ze zal vertellen over het maakproces van haar nieuwste graphic novel ‘Taxi’ en hoe ze haar persoonlijke verhaal in haar graphic novels verweeft.

Sigge Stegeman is uitgever bij Soul Food Comics. Hij werkte twaalf jaar in Arnhemse stripwinkel de Noorman. Hij is een dan ook echte stripkenner. Hij zal een flitscollege geven over beeldinterpretatie.

Margreet de Heer is uitgeroepen tot ‘Stripmaker des Vaderlands’. Ze vertegenwoordigt in de media de Nederlandse Strip, maakt strips over o.a. internationale aangelegenheden en zet zich in voor meer gebruik van beeldverhalen in het onderwijs. Samen met Willard Mans stelde ze een Graphic Novel Leeslijst voor het middelbaar onderwijs op. Zij zullen tijdens de bijeenkomst meer vertellen over hoe onderwijsinstellingen gebruik kunnen maken van deze lijst.

Roel Venderbosch tekent strips en cartoons. Hij is de geestelijk vader van graphic novel KSX en illustreert voor verschillende jeugdbladen en NRC-Next.

Coco Ouwerkerk is striptekenares en 2D-animator.  Ze vertegenwoordigt de Nederlandse doujinshi manga-scene. Haar kleurrijke werk concentreert zich op fantasie, dieren en mensen die naar hun eigen ziel zoeken.

Abe Borst is illustrator en docent. Hij geeft cursussen en workshops over illustraties en strips. Ook deze avond verzorgt hij een workshop waarin hij met praktische voorbeelden de spelregels en de basis van beeldtaal uitlegt.

Jeroen Dera is Neerlandicus en geeft colleges op de Radboud Universiteit Nijmegen en ArtEZ. Hij zal het hebben over het leesgedrag van jongeren.

Het avondprogramma is tot stand gekomen in samenwerking met Studio Hoekhuis Art en Print. De presentatie is in handen van Tim Lenders van het Mensen Zeggen Dingen, het welbekende platform voor poëzie en performance.

Praktische info:

  • Wanneer:                            Woensdag 2 oktober, van 18.30 uur tot 21.30 uur
  • Waar:                                   Rozet, Kortestraat 16, Arnhem
  • Wat kost het:                      €15,-  (gratis entree voor jongeren en studenten!)
  • Wat moet je doen:             Scholieren en studenten kunnen hier gratis plek reserveren via deze link (vol=vol)
  • Voor alle info:                    rozet.nl/opgetekend / Facebook event

Tags : , , , , , , , , , ,

Reacties