Er mag weer buiten worden gesport door jeugd t/m 18 jaar, check hier de spelregels!

Geplaatst op 30 april 2020 Door In Coronavirus Arnhem, Hulp & Info, Lifestyle, Sport

Vanaf 29 april mag de jeugd tot en met 18 jaar, onder begeleiding, weer samen sporten in de buitenlucht, ook in Arnhem! Je bent van harte welkom bij de sport-en spelactiviteiten op een van de acht playgrounds in de Arnhemse wijken. Of informeer bij jouw sportvereniging of er buitensportactiviteiten worden georganiseerd. Wil je als sportaanbieder in Arnhem een sportactiviteit in de buitenlucht organiseren? Via Sportbedrijf Arnhem kun je een sportveld reserveren.  Alle spelregels voor het buiten sporten in Arnhem vanaf 29 april vind je hier.

 

Buiten sporten in Arnhem: dit zijn de spelregels

Kan ik weer buiten sporten?
Vanaf 29 april zijn er voor kinderen meer vrijheden voor buiten sporten:

  • Kinderen t/m 12 jaar kunnen georganiseerd en onder begeleiding samen buiten sporten. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
  • Jongeren van 13 t/m 18 jaar kunnen georganiseerd en onder begeleiding samen buiten sporten op 1,5 meter afstand. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Buiten de activiteiten om blijft gelden dat jongeren in deze leeftijdscategorie alleen mogen samenkomen in groepen van maximaal 3 personen, met 1,5 meter afstand.

Welke buitensport activiteiten worden in Arnhem georganiseerd voor de jeugd t/m 18 jaar?

  • Acht playgrounds in de Arnhemse wijken zijn vanaf 29 april open tijdens sport- en spelactiviteiten. Er zijn activiteiten voor de jeugd van 4 t/m 12 jaar en voor jongeren van 13 t/m 18 jaar. Kijk hier voor het programma per playground.
  • Diverse sportverenigingen starten weer met sportactiviteiten voor de jeugd. Informeer bij jouw sportvereniging of er sportactiviteiten in de buitenlucht worden georganiseerd!

Mag ik sporten in de openbare ruimte?
In georganiseerd verband mogen alleen sportactiviteiten voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar plaatsvinden. Voor volwassenen geldt het advies van de overheid: blijf zoveel mogelijk thuis en sport zoveel mogelijk alleen. Als je toch heel graag samen wilt sporten, kan dat maximaal met z’n drieën en alleen met 1,5 meter afstand van elkaar. Blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt. Georganiseerde sportactiviteiten in de openbare ruimte, zoals bootcamp of personal training zijn voor volwassenen niet toegestaan tot en met 19 mei. Ook zijn alle sportlocaties gesloten voor volwassenen. Kijk op de site van de rijksoverheid en in de noodverordening voor meer info.

Moet ik als sportaanbieder mijn georganiseerde activiteit voor de jeugd in de openbare ruimte melden?
We verzoeken alle sportaanbieders om sportactiviteiten voor jeugd en jongeren in de openbare ruimte te melden via een mail aan info@sportbedrijfarnhem.nl. Een melding maken van soort activiteit, locatie, datum en tijd is voldoende.

Moet ik als sportaanbieder een plan van aanpak indienen van mijn georganiseerde activiteit?
Een plan van aanpak aanleveren bij gemeente Arnhem of het Sportbedrijf is niet nodig. We vragen je alleen een melding te maken (zie bovenstaande vraag). Degene die de sportactiviteit organiseert en begeleidt heeft de verantwoordelijkheid voor de activiteit en het uitvoeren en handhaven van het protocol verantwoord sporten van NOC*NSF en een daarop gebaseerd protocol van de eigen sportbond.

Welke regels gelden voor het organiseren van buitensportactiviteiten?
De gedeeltelijke openstelling van sportaccommodaties is mogelijk op basis van de aangepaste noodverordening die per 29 april geldt. Kijk op de website van VGGM voor meer informatie.

Enkel georganiseerde sport kan plaatsvinden op de sportparken. De sportparken zijn dus niet voor individuen geopend. Er is altijd een verantwoordelijke zoals vereniging, buurtsportcoach, onderwijs of commerciële aanbieder. 

Degene die de sportactiviteiten organiseert en begeleidt heeft de verantwoordelijkheid voor de sportactiviteiten zelf en voor het uitvoeren en handhaven van het protocol verantwoord sporten van NOC*NSF en een daarop gebaseerd protocol van de eigen sportbond. 

Hoe kan ik als sportaanbieder een sportveld reserveren?
De gemeente Arnhem wil zoveel mogelijk jeugd in de gelegenheid stellen om te sporten. Tot en met 19 mei geldt daarom dat sportvelden gereserveerd moeten worden. Alle binnen- en buitensportverenigingen die vaste huurder zijn bij het Sportbedrijf hebben 24 april een brief gekregen met de vraag of zie hiervoor velden willen reserveren.

Ook andere sportaanbieders kunnen een veld reserveren via Sportbedrijf Arnhem. Dit is maatwerk. Neem daarvoor contact met ons op! Bij het reserveren is het Arnhems sportbeleid leidend voor de volgorde van prioritering: 1) onderwijs 2) buitensportverenigingen die nu al velden huren 3) andere sportverenigingen 4) commerciële sportaanbieders.

Wat kost het om een sportveld te reserveren voor een sportactiviteit?
Tot en met 19 mei zijn er geen geen extra kosten verbonden aan de reservering van velden, de huren blijven tot en met 19 mei opgeschort.

Moet ik zelf zorgen voor communicatie uitingen op het sportveld en naar mijn leden?
Sportbedrijf Arnhem zorgt voor duidelijk zichtbare publicatie van de algemene spelregels voor sporten op de parken en velden. Op de site van NOC*NSF zijn posters te downloaden met richtlijnen voor bestuurders, trainers, ouders en sporters en publicatieborden voor het clubhuis, pijlen voor de routing etc.

Overlast op sportvoorzieningen?
De gemeente zorgt voor de handhaving van de noodverordening op de buitensportvoorzieningen zoals sportparken en playgrounds. Ervaar je overlast? Meld dit dan bij de gemeente Arnhem.

Bron: Sportinarnhem / Gemeente Arnhem

Tags : , , , ,

Reacties