Er wordt een nieuwe skatebaan gerealiseerd aan de Amsterdamseweg in Arnhem!

Geplaatst op 7 juni 2022 Door In Artikelen, Lifestyle, Sport, Vrije tijd

De oude vertrouwde skatebaan aan de de Amsterdamseweg in Arnhem is over de jaren intensief gebruikt. Maar na zo’n 20 jaar was deze duidelijk versleten en achterhaald, zoals onderstaande foto goed laat zien. Kortom: de skatebaan was niet meer van deze tijd.

Het ontwerp van de nieuwe skatebaan door Mud Crew

Velen van ons kennen skatebanen in de vorm van een stuk asfalt met een aantal prefab obstakels erop. Zo werden skaters eigenlijk een beetje in een hoekje gestopt, vaak het liefst uit het zicht. Zo zijn er bij de skatebaan aan de Amsterdamseweg op een gegeven moment ook struiken om de skatebaan geplant (zie foto hierboven). De meer hedendaagse skatebanen kun je beter zien als een ‘skatelandschap’ met glooiende lijnen van beton door een groen landschap, waarbij er vaak ook groen wordt geïntegreerd binnen het oppervlakte van de baan. Echt een toevoeging aan een terrein dus. 

In Arnhem is men gelukkig ook steeds bewuster van de versleten skatebanen en van de mogelijkheden voor nieuwe skatebanen. Zo heeft Mud Crew de opdracht gekregen om een nieuwe skatebaan te realiseren aan de Amsterdamseweg. Mud Crew is een Nederlands bedrijf bestaande uit gespecialiseerde skatebaanbouwers, tekenaars en techneuten dat skatebanen over de hele wereld aanlegt, van Utrecht tot Angola en van Curaçao tot Jamaica. Een groot deel van het team van Mud Crew heeft zelf veel op de oude skatebaan geskatet en is daarom ook extra gemotiveerd om op deze locatie iets moois neer te zetten. In overleg met skaters, steppers en bmx’ers uit de wijk is een ontwerp tot stand gekomen dat mogelijkheden biedt voor beginners tot en met professionals. 

Bouw van de nieuwe skatebaan

Op de laatste dagen van mei is de oude skatebaan afgebroken en vervolgens is direct begonnen met de bouw van de nieuwe baan. De vloer van de oude baan wordt voor een groot deel gebruikt als fundering. De eerste obstakels beginnen al vorm te krijgen en als het zo doorgaat is de baan zeker eind juli klaar! Heb nog even geduld dus en betreed het terrein niet, maar geniet voorlopig nog even van de afbeeldingen van het nieuwe ontwerp. Ook goed om te vermelden: de nieuwe baan wordt iets groter dan de oude!

Check de website van Mud Crew voor meer info en volg Mud Crew en Skate For Coen op Insta om op de hoogte te blijven van de bouw van de nieuwe skatebaan!

> Klik hier voor de route naar de skatebaan aan de Amsterdamseweg in Arnhem

 

Dit artikel is tot stand gekomen met medewerking van Skate For Coen, Huub Slinger en Mud Crew.

Beelden: Mud Crew, Google, Huub Slinger

Tags : , , , , , , ,

Reacties