Even kennismaken: Social Mile Arnhem

Geplaatst op 6 juni 2014 Door In Artikelen, Lifestyle

Iedere woensdagavond komen ze bijeen, weer of geen weer. De hardlopers van Social Mile Arnhem rennen in groepsverband in en om Arnhem. Naast de Wednesday Social Run lopen ze iedere eerste zaterdag van de maand ook nog de zogenaamde Saturday Trail Fever. Wij hebben zelf de hardloopschoenen aangetrokken en liepen een Wednesday Social Run met de Social Milers mee om te ervaren wat Social Mile echt is.

Iedere woensdag om 20:00 verzamelen de hardlopers zich bij Sugar Hill waar wij hartelijk werden ontvangen. De organisatoren, Chantor Pascal van Beek en Kim Trouerbach, hebben vorig jaar het initiatief genomen om een loopgroep te beginnen. Chantor Pascal vertelt ons dat er in het buitenland veel meer van dit soort groepen zijn. Hij wilde graag hardlopen met meerdere mensen, maar wilde geen contributie betalen aan een club. Kim was net een eigen kapperszaak begonnen en had nog weinig inkomen. Ook had ze haar hardloopdoel bereikt en had een stok achter de deur nodig om te blijven hardlopen.

De hardlopers lopen niet om hun persoonlijke record te verbeteren. Ze lopen 5 tot 7 kilometer en het is toegankelijk voor ieder niveau, al is het wel wenselijk als je ongeveer 5 kilometer kan rennen. Er is een harde kern die iedere week meeloopt en waar zich zo nu en dan nieuwe mensen bij voegen. Ook is het een hele diverse groep: jong, wat ouder, mannen, vrouwen, werkende personen en studenten. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Daarnaast is het ook nog eens gratis en is aanmelden niet nodig.

socialmilearnhem

Volgens de Social Milers is de kracht van het samenlopen de gezelligheid en de stok achter de deur. Je maakt er nieuwe contacten en ziet delen van Arnhem waar je anders nooit komt. Tijdens het lopen wordt er druk gekletst. Ondanks het niveauverschil is het zeker een vrij hechte groep (en dit komt niet alleen door hun gele opvallende shirtjes!). Ik had al een tijdje niet hardgelopen, maar het viel me niet tegen. Omdat je met meerdere mensen loopt, vliegt de tijd en voordat je het weet zit je alweer aan de bar van Sugar Hill waar de groep samen na afloop altijd een drankje drinkt. Uiteindelijk hebben we 30 minuten (5 kilometer) gelopen!

Samen lopen met Social Mile is veel gezelliger, motiveert en stimuleert!

Roof Run
Naast de bekende Wednesday Social Run biedt Social Mile jou in de zomermaanden ook Daksport.

In samenwerking met Roof Garden Arnhem rent Social Mile elke maandag vanaf de Rozet Garage aan de Langstraat.

Bij deze Roof Run draait het om het sociale aspect: samenlopen, gezelligheid en een drankje achteraf. Samen uit, samen thuis. Na afloop genieten we als Dakmakkers onder elkaar van een koud biertje en de ondergaande zon.

We verzamelen om 20:00u op parkeerdek 7. Vijf minuten later vertrekken we voor een run van zo’n 5 tot 7 kilometer. We rennen dwars door het centrum of juist hier vandaan. Je krijgt te maken met klimmen, dalen, trappen, on- en offroad paden. Laat je verrassen en geef je run een unieke wending. Ontdek stukjes van Arnhem waar je het bestaan niet van wist.

Roof Run in het kort:
– 20:00u verzamelen op het dak van de Rozet Garage;
– 20:05u vertrek;
– gratis;
– vrijblijvend;
– aanmelden niet nodig;
– 5 tot 7 kilometer;
– tempo varieert tussen 9 en 11 km/u;
– toegankelijk voor ieder niveau;
– samen uit samen thuis!
– consumpties voor eigen rekening.

socialmilearnhemsmallMeer informatie?

Start en finish: Sugar Hill (Klarendalseweg 192, Arnhem).
Verzamelen om 20:00u, vertrek om 20:05u.
Tel: 06 14383799
Mail: socialmile@cpvb.nl
http://www.socialmile.nl
https://www.facebook.com/SocialMile

Tags : , ,

Reacties