Fitgirls

Geplaatst op 9 februari 2018 Door In Gezondheid, Hulp & Info, Lifestyle, Sport, Vrije tijd

Fitgirls, sterke gezonde meiden die trots zijn op hun gespierde lichaam. Ze trainen hun hele lichaam en hebben een goede conditie. Het is dus net iets anders dan het welbekende modellenfiguur waarbij het juist niet de bedoeling is dat je zo gespierd bent omdat je maatje zero moet hebben.

Hoe word je een fitgirl?

 crossfit-534615_1280

Sporten, heel veel sporten
Het antwoord is simpel, je moet sporten, heel veel sporten. Je kan natuurlijk als echte DIY-er thuis aan de slag gaan. Maar wil je het goed doen, dan kan je het beste een sportschool zoeken die je kan helpen met het opstellen van je persoonlijke sportplan. Je traint dan op de juiste manier al je spieren en bouwt geleidelijk een goede conditie op.

Wil je liever in groepsverband aan je kracht en conditie werken? Dan is CrossFitt of Bootcamp misschien iets voor je. Je gaat dan samen met een groep met diverse oefeningen aan de slag onder leiding van een trainer. Je kan dan net als bij fitness je eigen tempo bepalen. Doordat je samen met andere je in het zweet werkt en je een trainer hebt, wordt je sneller gemotiveerd om steeds een stapje verder te gaan.

In Arnhem zijn er verschillende sportaanbieders te vinden. Als je in Arnhem studeert kan je voor maar 15,95 euro per maand onbeperkt sporten. Kijk hier maar eens.

CrossFitt in Arnhem is voor zo ver bekend alleen te doen bij CrossFitt Arnhem.

Bootcamp kan je in Arnhem onder andere doen bij: City Bootcamp Arnhem, Bootcamp Maffia, Evert van der Zee Coaching en Optimus Bootcamp.

Feiten en fabels over voeding
Naast veel sporten is een gezonde voeding erg belangrijk. Dit geldt natuurlijk voor zowel fanatieke als minder fanatieke sporters. Hier vind je allerlei info over gezond eten en sporten.

 

voeding weegschaal

Voor of na het sporten eten?
Vlak voor het sporten kan je beter niet een hele maaltijd eten want je lichaam is daarna druk bezig met het verteren van het eten en dat gaat niet goed samen met sporten. Het beste is om 2 tot 3 uur voor het sporten goed te eten en te drinken.

Sporten op een lege maag is ook niet goed. Dus als je vlak voor je gaat sporten honger hebt, dan kan je het beste iets kleins eten wat voldoende energie bevat, zoals een boterham met pindakaas, een cracker met kaas of een schaaltje yoghurt met fruit.

Heb je extra voedingsstoffen nodig als je gaat sporten?
Je ziet ze overal; eiwitshakes, smoothies en andere krachtvoeding die je nodig zou moeten hebben als sporter. Is dit enkel een verkooppraatje of hebben we het echt nodig?

Of je extra voedingsstoffen nodig hebt, is afhankelijk van wat voor een sport je gaat doen. Ga je aan je conditie werken of ga je krachttraining doen?

Als je aan je conditie gaat werken dan heb je koolhydraten nodig. Deze leveren energie en houden je glycogeenvoorraad op pijl. Glycogeen wordt gemaakt van koolhydraten. Als je lichaam snel energie nodig heeft dan gebruikt hij glycogeen. Je hebt hiervan een kleine voorraad in je spieren en in je lever voor ongeveer anderhalf uur sporten. Je houdt het dus langer vol als je genoeg koolhydraten hebt gegeten voordat je gaat sporten. Koolhydraten zitten in: graanproducten, pasta, aardappels, peulvruchten, groenten en fruit.

Ga je krachttraining doen dan heb je geen extra voedingstoffen nodig. Als je gevarieerd en voldoende eet dan kan je lichaam zich prima herstellen. Alleen als je meer dan drie keer in de week fanatiek aan krachttraining doet, heb je net iets meer eiwitten nodig. Je hebt dan ongeveer 20-40 gram eiwit per keer nodig. Dit beetje extra helpt om de spieren sneller te laten herstellen. Eiwitten vind je in vlees, vis, zuivelproducten en noten.

Die shakes en ander duur krachtvoer kan je dus beter laten staan en je geld uitgeven aan een gezonde en gevarieerde maaltijd.

fitness-1348867_640

Wanneer zie je resultaat?
Na een paar keer sporten zal je nog geen verschil zien in je lichaamsbouw. Waarschijnlijk heb je eerst nog een paar keer spierpijn. Daarna kan je lichaam steeds meer aan en na een paar maanden zal je eindelijk verschil gaan zien. Je moet daarbij natuurlijk wel gezond eten. Dus niet meer en niet minder calorieën eten dan je nodig hebt. Wil je afvallen? Kijk dan eens bij het artikel Gezond de zomer in.

.Is het gezond om een fitgirl te zijn?
Sporten en gezond eten is goed voor je, dat staat vast. Maar zoals bij alles in het leven: doe het met mate en doe dingen waar jij gelukkig van wordt. Geeft het leven als fitgirl jou voldoening? Ga er dan voor! Steek jij je tijd en geld liever in andere dingen dan sporten? Dan ben je zeker niet minder waard dan een fitgirl. Met één of twee keer in de week een uurtje sporten en gezond eten kan je even gelukkig en gezond zijn als een fitgirl.

Bron: Voedingcentrum

Tags : , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reacties