Handige tips voor beginnende spelers van ‘Legend of Zelda: Breath of the Wild’

Geplaatst op 20 oktober 2021 Door In Gaming, Lifestyle

Legend of Zelda: Breath of the Wild is een stuk anders dan zijn voorgangers. Als beginnende speler kan de game nogal overdonderend overkomen, vooral omdat er zo enorm veel te doen valt en je veel dingen zelf moet uitpluizen, want het spel houdt je handje hierbij niet echt vast. Toen ik het spel voor de eerste keer had uitgespeeld kwam ik erachter dat ik bepaalde dingen graag van tevoren had geweten, zodat ik bepaalde zaken anders had kunnen aanpakken. Daarom heb ik voor beginnende spelers van Breath of the Wild een aantal handige tips op een rijtje gezet!

The Great Plateau is een kleine versie van de hele kaart
Op The Great Plateau begin je en op dit plateau vind je monsters, shrines, torens en sneeuw. Al deze zaken zijn een voorbode van wat komen gaat en dat maakt The Great Plateau tot een belangrijke trainingslocatie. Dus: leer zoveel mogelijk tricks en moves op The Great Plateau zodat je leert hoe je met de monsters en de kou om kan gaan.

Ga altijd naar de shrines en torens
Dit zijn de belangrijke punten op de kaart. Aan het begin van de game is de kaart nog leeg, maar door een toren te bezoeken krijg je de kaart te zien van het gebied waar de toren in staat. Het is dus heel belangrijk om alle torens te activeren. 

De shrines zijn net zo belangrijk als de torens. Je begint het spel met een klein beetje energie en slechts drie hartjes. Om er meer van te krijgen moet de shrines vinden en voltooien. Wanneer je door een shrine heen bent ontvang je één spirit orb. Als je 4 van deze orbs hebt verzameld kun je deze vervolgens omzetten in één hartje of een beetje erergie (stamina). Dit omzetten doe je bij het standbeeld van de godin. In totaal zijn er maar liefst 120 shrines in het spel te vinden, dus daar ben je wel even zoet mee! 

Vind alle schatkisten in de shrines
In de shrines is er altijd een schatkist te vinden. Maak deze schatkisten altijd open, want er kan een sterk wapen of een handig kledingstuk in zitten. Iets wat je dus niet wilt missen! Om bij de schatkisten te komen moet je vaak een extra puzzel oplossen of de moeilijkere weg nemen, maar het is de moeite meer dan waard!

Zie je iets vreemds? Ga ernaartoe!
Zie je een bloem die anders is dan de rest? Bomen die erg veel op elkaar lijken? Of iets in een boom? Ga ernaartoe, schiet erop en onderzoek het. Waarschijnlijk is dat een Korok! Ze verstoppen zich overal. Als je er eentje gevonden hebt dan geeft ‘ie je een Korok Seed, welke je kunt inleveren bij Korok Hestu. In ruil krijg je een grotere inventarisruimte. Wil je alle Koroks vinden? Dan wens ik je veel succes, want er zijn 900 Koroks te vinden in de gehele game.

Raak niet gestrest over te weinig wapens.
Je wapens zullen snel breken waardoor je in het begin van het spel al vrij snel een tekort aan wapens zult hebben. Erg vervelend natuurlijk, maar maak je geen zorgen! Je zult al vrij snel allerlei nieuwe wapens vinden en je inventaris zal al snel propvol zitten. Toch vraag ik mij nog steeds af waar al die handige wapens in het begin van het spel waren…

Bewaar je sterkste wapens voor later.
Eindelijk, een sterk wapen gevonden! Trap nog even op de rem en wacht met het gebruik van dit wapen tot je écht sterke monsters tegenkomt. Als je je beste wapens kapotslaat op normale monsters zul je daar snel spijt van krijgen wanneer je een écht gevaarlijk monster tegen het lijf loopt…

Ga niet alle gevechten aan
Eens in een rode maan keren alle monsters die je vermoord hebt terug. Dus alles aanvallen en bevechten is helemaal niet nodig. Als een vijand je weinig heeft te bieden qua loot, laat ze dan lekker links liggen en ga er met een grote boog omheen.

Spaar alles
Nou, niet alles, maar wel zoveel je inventaris aankan, want je kunt nooit teveel eten, insecten of stenen hebben!

Kook alles
Wie wat bewaart heeft wat en dat telt al helemaal voor eten. Loop naar een kookpot, kies wat ingrediënten en kijk wat eruit komt. Een klein tip: gebruik sowieso vlees en zoutsteen als hoofdingrediënten, want deze twee ingrediënten leveren je lekker veel hartjes op!

Vind alle kledingstukken
Verschillende soorten terrein vragen om passende kleding. Zo zijn er kledingstukken die bergbeklimmen gemakkelijker maken of die je extra beschermen bieden tegen elektriciteit. Neem dus geregeld een kijkje bij de winkels voor nieuwe kledingstukken. Een kleine tip: bij Zora’s Domain krijg je één kledingstuk dat je helpt om beter te zwemmen. De rest van deze kledingstukken liggen verstopt verspreid over Zora’s Domain, dus dat is zeker een zoektocht waard!

Gebruik geen metalen spullen tijdens een onweersbui
Regen en onweer, niet kunnen klimmen en aangevallen worden door de bliksem. Niemand vindt dergelijk weer leuk, het enige wat je kan doen is het regenbui uitzitten zonder spullen die metaal bevatten. Onweert het? Check je inventaris dan op items die een elektriciteitseffect hebben en draag ze niet, want ze maken je tot een grote bliksemafleider.

Neem de tijd
Ook al roept Zelda jou, neem gewoon lekker de tijd om rond te speuren en van het spel te genieten. Zelda wacht al 100 jaar, dus die paar dagen extra maken echt niet uit!

Vermijd Guardians en Lynels.
Kom je deze wezens tegen? Ren weg zo snel je kan, met name in het begin van het spel. Ben je al aardig goed geworden in de grotere gevechten? Dan kun je de Lynels waarschijnlijk nog steeds niet aan, want deze wezens zijn echt enorm sterk. De Guardians kun je beste verslaan met de speciale ‘Ancient Arrows’, maar die krijg je pas later in de game. Tot die tijd kun het beste met een grote boog om deze monsters heenlopen.

Doe alle Main Quests
Als je het ‘juiste’ einde wilt hebben dan is het zaak om alle Main Quests te doorlopen. Als je dit doet wordt je aan het einde van het spel op een filmpje getrakteerd waarin je ziet wat er na het eindgevecht gebeurt! 

Heb je zelf nog tips voor beginnende spelers van Legend of Zelda: Breath of the Wild? Stuur ze naar ons door via redactie@jonginarnhem.nl en we nemen ze (met naamsvermelding) op in dit artikel!

Tags : , , , , , , , , , , , ,