Hemelse buurmannen

Geplaatst op 24 februari 2017 Door In Artikelen, Lifestyle

Een koffie verkeerd bij lunchroom Hemels. Een fijne plek, rustig. Prettige muziek op de achtergrond. Af en toe werd de rust bruut verstoord door het koffiebonen-maal-apparaat of een harde lach van een vrouw die blijkbaar iets grappig vond.

Ik was rustig en ik genoot van de rust. Dit rustige gevoel veranderde snel in een opgewekt kriebelgevoel toen ik mijn helden binnen zag komen. Buurman & Buurman. Mijn koffie verkeerd partner zag het ook en deelde mijn enthousiaste groupie gevoelens.

Buurman Hemels Laura

We zijn niet gek, we zijn ons ervan bewust dat Buurman & Buurman een poppenanimatieserie voor kinderen is die populair werd rond onze kindertijd. Het geweldige burenduo die bekend staat als klussers maar eigenlijk opgegeven zouden moeten worden voor ‘Help, mijn buurman is klusser’. Toch weten ze het altijd op te lossen dankzij hun positieve instelling. Goedgeluimde goedzakken die wereldwijd bekend zijn.

Conclusie: geen real life mensen. Maar ik verzeker je, het waren ze echt!

Ze lachten samen, hadden mutsjes op en iedereen zag dat het vriendjes waren. Een gesprek voeren was met mij niet meer haalbaar. Ik was in de ban van mijn buurmannen aan het tafeltje naast ons. Ik probeerde gesprekken mee te luisteren en keek ze stiekem verliefd aan. Ik was verkocht toen ik het gesprek met de serveerster opving.

Buurman 1 wilde een niet al te zwaar warm drankje naast zijn tosti. Toen gebeurde het, hij koos namelijk voor een warme chocolademelk met extra slagroom. Wie verwacht dat nou? Nou, ik niet. Dat is waarom ik zo van Buurman & Buurman houd, heerlijk anders dan je verwacht en indruisend tegen bijna alle vormen van logica.

Mijn dag kon niet meer stuk, ik zweefde op wolkjes door mijn bezoek aan Hemels.

En dat was het, ‘A je to’.

Worteltjeshaar opzet

Alles is en heeft een verhaal. Arnhem is mijn stad en zit boordevol met verhalen, mijn verhalen. Deze deel ik graag met jullie. Om jullie kennis te laten maken met mijn Arnhem.

Mijn naam is Laura, ook bekend als Het meisje met worteltjeshaar. Wil je meer van mij lezen? Ik ben te vinden op Facebook. En als je me ooit ziet zitten schrijven bij de Hema (mijn vaste schrijfplek), kom vooral een kopje koffie bij me drinken en vertel me jouw verhaal!

Beeld: Hemels

Tags : , ,

Reacties