Jennifer E. Smith – This Is What Happy Looks Like

Geplaatst op 1 februari 2020 Door In Lezen en meer, Lifestyle

If fate sent you an email, would you answer?

Nadat de zestienjarige Ellie O’Neill een mailtje ontvangt dat niet voor haar bedoeld was, ontstaat er een mailwisseling tussen haar en een zeventienjarige jongen. De mailtjes worden steeds persoonlijker en ze gaan steeds meer voor elkaar betekenen, hoewel ze niet weten hoe de ander heet. Ellie weet dus niet dat de jongen waarmee ze al die tijd mee heeft gepraat de bekende filmster Graham Larkin is. Als Graham eenmaal weet waar Ellie woont laat hij de opnames voor zijn nieuwste film naar haar stad verplaatsen. Ellie vindt al die drukte en camera’s helemaal niks, maar wanneer ze elkaar eindelijk in levende lijve ontmoeten wordt alles alleen maar ingewikkelder.

This Is What Happy Looks Like is een vlot geschreven verhaal. Het boek zit vol met misverstanden en humor afgewisseld met romantische stukjes. De relatie tussen Graham en Ellie staat centraal en het verloop is zoals je vaak verwacht bij dit soort boeken.

happyHet liefde-op-het-eerste-gezicht scenario speelt zeker een grote rol, maar het boek gaat nog veel dieper. Gedurende het verhaal komen beide personages er langzaam achter wie ze eigenlijk zijn, door gebeurtenissen uit het verleden op te helderen en situaties in het heden anders te bekijken. Het verhaal gaat naast het vinden van liefde ook over eenzaamheid en het volgen van je hart.

Het boek is geschreven in het Engels, maar het is goed te lezen. Het woordgebruik is niet ingewikkeld waardoor het ondanks dat het Engels is toch lekker weg leest. Het verhaal wordt vanuit het perspectief van zowel Ellie als Graham verteld, en dit verandert elk hoofdstuk. Het is een licht coming of age verhaal dat ideaal is voor wanneer je even lekker wilt ontspannen met een leuk boek.

Auteur: Jennifer E. Smith
Taal: Engels, ook naar het Nederlands vertaald onder de titel Happy Mail
Uitgever: Headline
ISBN: 978 1 4722 0385 4

Door: Eveline Wandel

Tags : , , , ,

Reacties