Jeugd Cultuur Awards 2019 – Stem op je favoriete Arnhemse project!

Geplaatst op 27 oktober 2019 Door In Artikelen, Lifestyle

Op 3 november worden de Arnhemse ‘Jeugd Cultuur Awards’ uitgereikt. Er zijn vijf initiatieven geselecteerd, die zich bezig houden met actieve cultuurparticipatie en -productie met jeugd van 4 tot 18 jaar. Elk jaar wordt er een van de projecten als winnaar verkozen. Het beste project ontvangt een geldprijs van €750,-. De twee opvolgende jeugdcultuurprojecten krijgen ieder €250,-. Met het geld mogen de initiatiefnemers hun project verder verbreden of verdiepen. Bij het selecteren van de nominaties is goed gelet op wijkgerichtheid, stimulering van talenten, participatie en vernieuwing. Hieronder vindt je de vijf genomineerde projecten waarop je je stem kunt uitbrengen!

Jeugd Cultuur Awards 2019

KinderWijkTeam

“KinderWijkTeam” is een initiatief van Mike Hoose. Een educatief project rondom het thema natuur, milieu en zwerfafval voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Het leert kinderen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leefomgeving.

KUNSMAKE

“KUNSMAKE kunst educatie en festival” is een initiatief van Krista Burger. Dit initiatief is opgezet met als doel kinderen en ouders in de wijk bekender te maken met hedendaagse kunst & cultuur. Niet alleen beleven de kids er enorm veel plezier aan, het geeft hen ook een bredere kijk op het leven.

Soul Cypher

“Soul Cypher” is een initiatief van Ruben Chi. Een urban platform dat de Arnhemse jeugd bindt en boeit door middel van dansevenementen. Internationale dansers reizen af naar Arnhem om de jeugd hier kennis en ervaring bij te brengen.

Theater de Plaats

“Muziektheater De Plaats” is een initiatief van Nicole Vervloed. Het is een gezelschap dat zich toelegt op avontuurlijk muziektheater op locatie en op die manier streeft naar nieuwe verbindingen tussen kunst en gemeenschap.

Theatergroep Koppig

“Theatergroep Koppig” is een initiatief van Marije Tangelder. Binnen dit project wordt theater als middel gebruikt om kinderen in verschillende wijken te leren samenwerken. Ook kinderen met een beperking doen mee en worden zelfverzekerder en beter in presenteren.

Zelf stemmen
Om de jury een handje te helpen, kan je nu zelf stemmen op de beste jeugdcultuurprojecten in Arnhem. Via dit stemformulier kan je de 5 beste genomineerde projecten bekijken en beoordelen. Het is de bedoeling dat je de (minimaal) twee beste projecten selecteert. Om de jury echt te overtuigen kan je daarna invullen waarom je voor jouw geselecteerde projecten hebt gekozen.

Op zondag 3 november om 14:00 zal in Rozet de feestelijke prijsuitreiking van de Jeugd Cultuur Awards 2019 plaatsvinden.

Tags : , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reacties