Jeugdwijkraad Malburgen geeft jongeren invloed op eigen leefomgeving

Geplaatst op 8 januari 2019 Door In Artikelen, Hulp & Info, Jij & de wereld, Lifestyle

Op woensdagmiddag 27 februari organiseert de jeugdwijkraad van Malburgen een jeugdwijkdebat voor jongeren van 10 tot 14 jaar. Ter voorbereiding start vanaf 15 januari in vier delen van de wijk een buurtcampus. In ieder deel van de wijk kunnen ongeveer 15 jongeren zich samen voorbereiden op het jeugdwijkdebat.

De workshops zijn op verschillende dagen in de vier wijkcentra De Malburcht (dinsdag), De Spil (woensdag), Prisma (donderdag) en De Hobbit (vrijdag) van 15.30 tot 17.00 uur. Onder deskundige begeleiding oefenen jongeren met debatteren, ontwerpen ze plannen voor de eigen buurt, en maken ze een video over het hoe en waarom van deze plannen. Tijdens Het Grote Jeugdwijkdebat is er een debattoernooi over de drie belangrijkste thema’s voor jongeren in de wijk en wordt voor iedere buurt het beste plan gekozen. In het voorjaar kunnen deze ook daadwerkelijk worden uitgevoerd door de jongeren zelf. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.jeugdwijkraad.nu.

Jeugdwijkraad
De Jeugdwijkraad Malburgen is sinds november 2018 actief. De kartrekkers van de Jeugdwijkraad zijn Morwarid Popalzay, Chisom Okeke, Redouane Ajaid en Hicham Kaddar. Ze komen zelf ook uit de wijk, zijn tussen de 15 en 18 jaar en vinden het belangrijk dat jongeren zelf meer invloed kunnen uitoefenen op hun eigen leefomgeving. In de aanloop naar het jeugdwijkdebat is er wekelijks een poll op Instagram en worden jongeren geïnterviewd over wat zij belangrijke thema’s vinden en waarom. Het programma van de jeugdwijkraad wordt uitgevoerd i.s.m. het onderwijs, het kinderwerk en het jongerenwerk in de wijk en wordt ondersteund door het team leefomgeving en de wijkplatforms van Malburgen. De jeugdwijkraad is een initiatief van Het Timmerhuis en onderdeel van WijkLab Arnhem op de Akkerwindestraat 25-19 in Malburgen.

Tags : , , , ,

Reacties