Lauren Kirshner – Hink Stap Sprong

Geplaatst op 12 mei 2019 Door In Lezen en meer

Met ‘Hink Stap Sprong’ schreef Lauren Kirshner een bijzonder verhaal over een meisje dat opgroeit in een buitenwijk van Toronto. Haar moeder Joy is een mislukte ex-miss uit Bulgarije met een voorliefde voor etalagepoppen, die in de achtertuin staan opgesteld en regelmatig met grote precisie worden schoongepoetst. Haar vader is een mislukte glamourfotograaf, die nu een weinig inspirerend baantje heeft op een klein reisbureau.

Terwijl Lucy’s ouders zich door de problemen van hun volwassen leven worstelen, leert Lucy zelf met vallen en opstaan welke problemen opgroeien met zich meebrengt. Haar scherpe observaties en grenzeloze zelfspot, maken Lucy tot een innemend en krachtig hoofdpersoon. Een manipulatieve vriendin, een vader met een affaire, een moeder die weer zichzelf wil zijn, anorexia, drugs: Hink Stap Sprong heeft het allemaal.

Toch is het boek verre van een probleemroman, en dat is voornamelijk te danken aan de luchtige toon waarop het verhaal geschreven is. Problemen zijn er om overwonnen te worden en zelfs wanneer alles tegen lijkt te zitten, houd je als lezer dat sprankje hoop dat het met Lucy allemaal wel goed zal komen. De bizarre hobby’s van Lucy’s ouders, de bijzondere vriendschappen die ze sluit en de doodgewone en soms een beetje vreemde dingen die het meisje beleeft in de periode van haar tiend tot haar achttiende, maken ‘Hink Stap Sprong’ tot het prachtige debuut dat het is. Schrijfster Lauren Kirshner (1982) is een opkomend schrijfster die je zeker in de gaten moet houden!

Auteur: Lauren Kirshner
Taal: Nederlands, vertaald uit het Engels
Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar, 2010
ISBN: 978 90 388 9318 1

Tags : , , ,

Reacties