Steamies: erotische boeken voor jongeren

Geplaatst op 24 december 2019 Door In Lezen en meer, Liefde & Seks, Vrije tijd

Vijftig tinten grijs voor jongeren. In Amerika zijn de boeken met uitgebreid omschreven seksscènes een enorm succes. En dat is best bijzonder, want in het preutse en gelovige Amerika waren nog niet zo lang geleden alle ouders in paniek als in een boek voor jongeren alleen maar kleren uit dreigden te gaan. Maar met de komst van het E-book is dat voorbij, ineens kunnen papa of mama niet meer goed in de gaten houden wat hun kinderen nu eigenlijk lezen. Hoera! Want toen kwamen ineens de ‘Steamies’ in opkomst; erotische boeken voor jongeren.

Op 19 januari 2013 schrijft Thomas de Veen in het NRC Handelsblad een artikel over deze jongerenerotiek in boeken, dat in Amerika super populair is. Boeken over jongens en meiden die naar elkaar verlangen en waar de seks uitgebreid en heel beeldend wordt beschreven. Bijvoorbeeld in Losing It van Cora Carmack: ‘Zijn handen gleden langs mijn zij naar boven. De rillingen liepen over mijn lichaam toen hij langs gevoelige plekjes kwam. En uiteindelijk glipte er een hand naar mijn rug, die reikte naar de sluiting van mijn bh.’ Of, zoals Rush tegen Blaire fluistert in Fallen too Far van Abbi Glines, ‘Condoom is om, ik moet naar binnen’.

Lees ‘t en Weet ‘t
Ook in Nederland zijn er natuurlijk boeken voor jongeren over stomende seks. Ze zijn echter niet zo ‘bijzonder’ als in Amerika, in Nederland zijn we nu eenmaal minder preuts en kun je deze ‘Steamies’ al jaren gewoon bij de bieb (tot 18 jaar gratis!) lenen èn lezen.

Bijvoorbeeld Prinses Lolly van Bastiaan de Wit, waarin een meisje op het internet haar seksuele fantasie uitleeft om zo haar saaie leven te ontvluchten. Het is een heftig boek waar zeer grove taal wordt gebruikt. Het boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Minder heftig, maar wel heel opwindend, is Solange van Marie Darrieussecq waar de zestienjarige Solange zich ontwikkeld van aantrekkelijke prooi tot actief verleidster. Ook in Een broeierige avond van Chris Bos is de sfeer seksueel getint, broeierig en opwindend.

Geniet!

Tags : , , , , , ,

Reacties