Maak kennis met InDifferent tijdens het Fashion Design Festival Arnhem!

Geplaatst op 6 juni 2019 Door In Artikelen, Hulp & Info, Jij & de wereld, Liefde & Seks, Lifestyle

InDifferent is een community van leerlingen die opkomen voor diversiteit, inclusie en respect op school. InDifferent is anderhalf jaar geleden ontstaan op het Dorenweerd College en de community is inmiddels uitgegroeid tot meer dan 75 leerlingen. Ook op andere scholen in de regio Arnhem ontstaat een InDifferent. Omdat mode en identiteit hand in hand gaan, is InDifferent onderdeel van FDFA, met een uitgebreid en leuk programma.

>> Website Indifferent
>> Indifferent op Instagram

InDifferent x FDFA – Fashion workshop
Datum: 22 mei 2019
Tijdstip: 15.30-18.00 uur
Locatie: Rozet, lokaal 3.05 en 3.16
Kosten: gratis

Duurzaamheid is een actueel thema, zeker in de mode-industrie. Is het mogelijk om kleding te hergebruiken en van oude kleding nieuwe designs te maken?

InDifferent x FDFA – Expo
Datum: juni-juli 2019
Tijdstip: tijdens openingstijden
Locatie: Rozet Centrum
Kosten: gratis

Jongeren zijn volop bezig met het ontdekken en ontwikkelen van hun identiteit. De expositie laat het werk zien van leerlingen die op hun eigen wijze uiting geven aan hun identiteit.

InDifferent x FDFA – Presentatie
Datum: 11 juni 2019
Tijdstip: 18.30-21.00 uur
Locatie: Rozet, auditorium
Kosten: gratis

Wat is InDifferent? Wat zijn onze doelen? Hoe komen we aan onze naam? Wat zijn onze toekomstplannen? En wie zit er bij InDifferent en waarom? Tijdens de presentatie, die wordt gegeven door Elmar Noteboom en een aantal leerlingen die InDifferent samen hebben opgericht, krijgt het publiek antwoord op al deze vragen. Na afloop is er gelegenheid om tijdens een drankje met de leerlingen in gesprek te gaan. Iedereen is welkom! 

InDifferent x FDFA – Save Space
Datum: 25 juni 2019
Tijdstip: 16.00-17.30 uur
Locatie: Rozet, lokaal 3.14
Kosten: gratis

Een InDifferent Safe Space is een bijeenkomst van zes tot acht jongeren die met elkaar in gesprek gaan over een bepaald thema. Het thema van deze bijeenkomst is identiteit. Jongeren maken kennis met elkaar, bespreken de gespreksregels en wisselen ervaringen, gedachten en dromen uit.

Een InDifferent Safe Space duurt ongeveer anderhalf uur en verloopt altijd volgens deze stappen:

  1. Kennismaken met elkaar, het thema en de dialoog principes
  2. Ervaringen delen en onderzoeken
  3. Dromen
  4. Bedenken wat je kunt doen om de droom dichterbij te brengen

Door een InDifferent Safe Space word je even losgeweekt van je dagelijkse leven. Daardoor kun je op een frisse manier nadenken en van elkaar leren. Door te praten over ervaringen en dromen maak je verbinding met anderen, waardoor je nieuwe inzichten krijgt en nieuwe perspectieven ontstaan. Je kunt je mening uiten zonder jezelf te hoeven verdedigen. Je krijgt het gevoel dat er echt naar je geluisterd wordt, dat anderen je zien en begrijpen.

De InDifferent Safe Space wordt begeleid door Chantal Kling. Zij is een ervaren dialoogbegeleider, coach en trainer. Zij zorgt ervoor dat iedereen naar elkaar luistert en aan bod komt. Haar passie is om mensen zichzelf te kunnen laten zijn, waardoor ze hun eigen kracht, talenten en mogelijkheden ervaren.

InDifferent x FDFA – Julius Thissen
Datum: 26 juni 2019
Tijdstip: 16.00-17.30 uur
Locatie: Rozet, lokaal 3.14
Kosten: gratis

In je puberteit ontwikkel je je identiteit en je seksuele identiteit. Veel jonge mensen die ontdekken dat zij vraagtekens hebben bij hun gender- of seksuele identiteit gaan door een spannende fase, omdat ze bang zijn niet geaccepteerd te worden. Zo komen ze alleen te staan met hun gedachten en hun zoektocht, terwijl het juist belangrijk is dat ze kunnen praten over hun gevoelens en steun in hun omgeving vinden.

InDifferent wil deze onderwerpen bespreekbaar maken zodat er openheid ontstaat, taboes worden opgeheven en onwetendheid maakt plaats voor kennis.

Julius Thissen leidt deze bijeenkomst. Hij is artistiek onderzoeker en beeldend kunstenaar. Door middel van performance, fotografie, film en sculptuur zet hij vraagtekens bij (gender-)identiteit en hoe onze hedendaagse cultuur hiernaar kijkt. Ook is hij actief als inclusie adviseur en curator. Zijn doel is om van de creatieve industrie een toegankelijke, diverse en inclusieve sector te maken om de emancipatie van de trans- en queer gemeenschap bevorderen.

 

Tags : , , ,