Mantelzorgcompliment voor jonge mantelzorgers in Arnhem

Geplaatst op 20 april 2021 Door In Artikelen, Hulp & Info, Jij & de wereld, Lifestyle

Alle ouders zijn wel eens ziek of hebben het druk. Het is normaal dat kinderen dan meehelpen. Dat ligt anders als je vader, moeder, broer of zus chronisch ziek is, psychische problemen of een handicap of verslaving heeft. Dan kun je je zorgen maken en kunnen er taken op je afkomen die niet bij je leeftijd passen. Iedereen die (mee)zorgt voor een langdurig ziek of gehandicapt gezinslid wordt een jonge mantelzorger genoemd. Mogelijk ben jij dat ook!

Ben jij een jonge mantelzorger in Arnhem, dan kom je in aanmerking voor het zogenaamde Mantelzorgcompliment. Dit is een jaarlijkse waardering van de gemeente Arnhem voor (jonge) mantelzorgers tot 24 jaar in de vorm van de ‘Dit is Pas Arnhem-card’ ter waarde van 50 euro.

Mantelzorgcompliment Arnhem
Zo vraag je het Mantelzorgcompliment in Arnhem aan
Het compliment kan voor een jonge mantelzorger uit Arnhem worden aangevraagd bij MVT Arnhem door een mail te sturen naar info@mvtarnhem.nl. Je kunt ook het formulier op de website van MVT Arnhem invullen. Jonge mantelzorgers kunnen zich natuurlijk ook zelf aanmelden. Neem hiervoor ook contact op met MVT Arnhem via het bovenstaande e-mailadres. Vermeld in je mailtje je volledige naam, leeftijd, adresgegevens en geef hierbij ook een een korte omschrijving van de mantelzorgsituatie waarin je je bevindt.

Op de site ditispasarnhem.nl kun je zien bij welke Arnhemse ondernemers de kaart ingezet kan worden, voor bijvoorbeeld een dagje uit, een mooi boek of iets lekkers te eten of te drinken. Ook kan je op deze site het saldo van de pas checken. De kaart kan aangevraagd worden van 1 april t/m 31 december 2021.

Hulp voor jonge mantelzorgers in Arnhem
Eén op de vier jongeren is mantelzorger. Je bent dus niet de enige. Voor iemand zorgen kan best fijn zijn, maar het kan je ook te veel worden. Er is minder tijd voor leuke dingen. Je bent druk en laat je hobby’s en soms zelfs je vrienden schieten. Of je voelt je schuldig als je iets gezelligs doet. Zou je hier graag met iemand over willen praten? Kun je wel wat steun gebruiken? Dan kun je in Arnhem terecht bij MVT Arnhem, waar je kunt aankloppen bij de consulent voor jonge mantelzorgers. Zij heet Hannie Massen. Bij haar kun je je verhaal kwijt en ze kan jou informatie geven. Je kunt haar bellen op 026-3703540. Als ze niet aanwezig is kun je de voicemail inspreken en ze belt terug. Je kunt ook mailen naar h.massen@mvtarnhem.nl.

Meer info: mvtarnhem.nl

 

Tags : , , , , , , ,

Reacties