Massale steun voor vrijwilligersactie #redwillemeen

Geplaatst op 19 februari 2019 Door In Artikelen, Lifestyle

De door vrijwilligers van Willemeen opgezette actie #redwillemeen heeft duidelijk wat losgemaakt. Inmiddels hebben al meer dan 8100 sympathisanten de online petitie ondertekend en ook op social media wordt er flink actie gevoerd. Ook hebben uiteenlopende cultuurmakers, bands en organisaties uit Arnhem en omgeving hun steun voor de actie al uitgesproken.

De beslissing van Gemeente Arnhem om met ingang van 1 juli de financiële ondersteuning vanuit het gemeentelijk cultuurfonds stop te zetten zorgde voor grote onrust. Daarom zijn de vrijwilligers van Willemeen een grootschalige actie gestart om Willemeen in haar huidige vorm te behouden. Inmiddels hebben enkele gemeenteraadsleden en Tweede Kamerlid Peter Kwint (SP) hun steun voor de actie #redwillemeen al uitgesproken. Diverse lokale media, waaronder Arnhem Direct, RTV Arnhem en de Gelderlander publiceerden nieuwsberichten over de actie.

In onderstaande video van RTV Arnhem wordt cultuurmaker en vrijwilliger Maarten geïnterviewd over de vrijwilligersactie. Ondertussen hebben de vrijwilligers van Willemeen al aangegeven met nog meer acties op de proppen te gaan komen.


Inmiddels heeft gemeente Arnhem ook gereageerd op de actie.

Tags : , ,

Reacties