Maxim Februari en Maartje Wortel te gast tijdens literatuurfestival Nieuwe Types

Geplaatst op 27 mei 2019 Door In Lezen en meer, Lifestyle, Mis het niet

Van donderdag 27 t/m zaterdag 29 juni 2019 vindt voor de vijfde keer Nieuwe Types plaats in Arnhem, hét festival voor nieuwe literatuur. Drie dagen staan nieuwe schrijvers, nieuwe vertelvormen en nieuwe verhalen in de spotlight. De eerste bevestigde namen zijn Maxim Februari, Maartje Wortel en Frino.

De Staat van het Verhaal
Ieder jaar nodigt festivalorganisator De Nieuwe Oost | Wintertuin een maker uit om te reflecteren op de Staat van het Verhaal, een bergrede over de ontwikkelingen in de wereld van de literatuur, de journalistiek en het gesproken woord. Na P.F. Thomése, Alex Boogers, Micha Wertheim en Marjolijn van Heemstra ligt de rede dit jaar in handen van Maxim Februari.

Maxim Februari is filosoof, jurist, schrijver en columnist. Sinds zijn debuutroman De zonen van het uitzicht heeft hij zich ontwikkelt tot een van de scherpzinnigste en origineelste denkers van ons taalgebied, in 2008 ontving hij de Frans Kellendonkprijs voor zijn gehele oeuvre. Door zijn veelzijdigheid, zijn lange staat van dienst en zijn cultuurkritische blik in zijn columns in de NRC is hij de ideale kandidaat om te vertellen over het belang van verhalen, juist nu.

Maartje Wortel studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie Beeld & Taal. Inmiddels is ze als schrijver uitgegroeid tot een van de meest kenmerkende stemmen van haar generatie. Tijdens Nieuwe Types schuift ze aan bij de live podcast De Schrijfopdracht om te praten over het schrijverschap en draagt ze voor uit haar nieuwe roman Dennie is een star. Frino is het pseudoniem van schrijver en muzikant Koen Frijns (alumnus ArtEZ Creative Writing). Deze begenadigde performer maakte samen met producer Ruben den Brok de EP Nestgeur, met dansbare nummers in het Brabants, Nederlands en een taal die geen naam mag hebben.

NIEUWE TYPES
Datum: Donderdag 27 t/m zaterdag 29 juni 2019
Locaties: diverse locaties in de binnenstad van Arnhem
Start kaartverkoop: 6 mei via nieuwetypes.nl
Meer informatie: nieuwetypes.nl

 

Tags : , , , , ,

Reacties