Modeontwerpster Mirte Engelhard ontvangt Cultuurprijs Arnhem 2021

Geplaatst op 2 februari 2021 Door In Kunstenaars uit Arnhem, Lifestyle, Mode, Talenten

De Cultuurprijs Arnhem is dit jaar gewonnen door modeontwerpster Mirte Engelhard. De uitreiking vond vanwege de huidige lockdown plaats aan de voordeur van haar atelier in het Modekwartier. Mirte ontving een cheque van vijfduizend euro. De winnaar wordt geroemd om haar grote verbindingskracht. Over Mirte Engelhard zegt de jury: ‘Play hard. Work hard. Mirte Engelhard is niet zomaar een ontwerper. Zij verbindt de stad Arnhem met mode en ze slaat een brug tussen opleiding en praktijk. De combinatie tussen high fashion en prêt-à-porter is haar niet vreemd. Bovendien is ze zeer actueel: ze ontwikkelde tijdens de eerste lockdown een comfortabele ‘voor-in-huislijn’. Daarnaast is zij een influencer voor diverse generaties en is ze maatschappelijk geëngageerd. Haar reikwijdte vanuit het Modekwartier is groot: Mirte Engelhard zet zich in voor wereldvrede en duurzaamheid.’ De andere genomineerden waren Ruben Chi en Machinery of Me.

Over Mirte Engelhard
Mirte Engelhard studeerde Fashion design aan ArtEZ in Arnhem. Haar winkel en atelier zijn gevestigd in het Modekwartier, de creatieve hotspot waar zij mede invulling geeft aan onder andere de Nacht van de Mode. Zij is een ontwerper met een missie: naast haar geheel eigen signatuur zet zij zich in voor wereldvrede en duurzaamheid. Ze gaat voortdurend samenwerkingen aan met een interdisciplinair karakter. Zo stelde zij op basis van indringende gesprekken tussen vluchtelingen van nu, de nieuwe Arnhemmers, en evacués uit de Tweede Wereldoorlog een kledinglijn samen onder de titel Impact of War. Ook ontwerpt zij voor urban artiesten en geeft les in de ambulante zorg en aan RijnIJssel.

> Website Mirte Engelhard
> Mirte Engelhard op Instagram


Arnhemse Uitnacht verplaatst naar 3 september
De Arnhemse Uitnacht wordt verplaatst naar vrijdag 3 september 2021. Deze beslissing is genomen door het bestuur van de stichting Culturele Evenementen Arnhem in overleg met de partners van Cultuur Netwerk Arnhem. Voorzitter Jenny Doest: ‘Wij hebben er zin in om samen met de kunst- en cultuurinstellingen de Arnhemse Uitnacht op 3 september te organiseren. Op die datum willen we samen het nieuwe culturele seizoen inluiden. Nu eens niet – volgens traditie – tijdens een koude nacht in januari, maar aan het einde van de zomer.’

Over de Cultuurprijs Arnhem
De jury van de Cultuurprijs Arnhem, bestaande uit Eve Hopkins (De Nieuwe Oost), Inge Pollet (Plaatsmaken) en Stefan Rebergen (LuxorLive), roemt de genomineerden omdat zij ieder vanuit hun discipline met veel zeggingskracht werken; zij stimuleren het culturele veld in Arnhem, maar ook daarbuiten. Alle drie de genomineerden zijn een exportproduct van Arnhem: ze bespelen nationale en internationale podia. Eerdere winnaars van de Cultuurprijs Arnhem zijn Arnhemse Meisjes, Louise te Poele, MAISON the FAUX, Donnerwetter, Code Rood/Motel Spatie en Facing Pages.

Bron: Arnhemse Uitnacht

Tags : , , , ,

Reacties