Muziektheater de Plaats voorziet samen met 15 jongeren 4 mei van betekenis met de korte film Angstbaas

Geplaatst op 28 april 2020 Door In Artikelen, Hulp & Info, Jij & de wereld, Lifestyle

De Plaats maakt in het kader van Theater Na de Dam met 15 Arnhemse jongeren een korte film over (on)vrijheid in crisistijd. Jongeren uit Arnhem verdiepten zich onder leiding van theatermaker Floris Rijsdam in de geschiedenis van Arnhem en omgeving ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de korte film Angstbaas. Vijftien jongeren overdenken vanuit hun huis hun leven te midden van de huidige coronacrisis. Ze zoeken naar parallellen met de verhalen van ouderen die tijdens de oorlog in een schuilkelder ondergedoken zaten op Landgoed De Lage Oorsprong in Oosterbeek. De herinneringen van toen en de reflecties van nu vloeien samen in een korte docu-film over (on)vrijheid in crisistijd.

Tijdens de elfde editie van Theater Na de Dam zetten, ook dit jaar ondanks alles, meer dan 500 jongeren in 40 projecten door heel Nederland zich in om ook dit jaar 4 mei van  betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog, maken zij – in heel veel verschillende vormen –  iets waardevols en staan daarmee niet alleen bij het verleden stil, maar ook bij de ingewikkelde tijd waarin we nu leven. Bekijk het hele (online) programma van Theater Na de Dam 2020 via www.theaternadedam.nl.

Credits
Regie: Floris Rijsdam | Dramaturgie: Nicole Vervloed | Spel: Lucas van der Sluis, Daantje Hennequin, Jona Arkesteijn, Casper Adriaansens, Amy Scheffert, Stan van Dam, Lucie Hetterschijt, Faé de Krosse, Mai Le, Aya Warner, Floortje Kok, Nina von Knilling, Jesper de Koning, Roman Koopmans. | Film: Thomas Blanken

Datum
Vanaf 4 mei kun je de film bekijken via de website www.theaterdeplaats.nl en via alle andere social media kanalen van De Plaats.

Over Muziektheater De Plaats
De Plaats laat in zijn multidisciplinaire voorstellingen op locatie een nieuw geluid horen. Eén van rust, stilte, nuance, en verbinding. De locatie is inspiratiebron en medespeler in de voorstellingen. Naast onze professionele cast en crew werken we samen met amateurs en amateurverenigingen uit de omgeving. Altijd in, met door en voor de wereld om ons heen.

Tags : , , , , ,

Reacties