No Waste Schuurfeest door Youth Food Movement Arnhem

Geplaatst op 1 oktober 2015 Door In Artikelen, Lifestyle

YFM is een jongerenbeweging die zich inzet voor een eerlijker en gezonder voedselsysteem. Sinds kort heeft Arnhem haar eigen YFM en dat is natuurlijk een feestje waard dat we graag met jou vieren! Tijdens ons No Waste Schuurfeest bij biologische boerderij de Horsterhof eten we foodwaste. Kwalitatief goed voedsel dat anders weggegooid zou worden omdat er bijvoorbeeld een plekje op zit, het niet verkocht wordt, of omdat de vorm niet helemaal naar wens is. Maar er zullen ook culinaire hoogstandjes gepresenteerd worden. Op de Horsterhof lopen altijd een paar varkens rond die resten opeten die overblijven van de oogst. Traditioneel wordt een van die varkens klaargemaakt aan het spit.

yfm arnhem header

Daarnaast maken we gerechten met foodwaste. Ganzenborst van afschot en heerlijke salades en gebrilde spiezen van afgekeurde groenten en fruit van de Makro en Estafette. Maar dan wel bereid door een topkok! Estee Strooker van ’t Amusement zal er voor zorgen dat er deze avond op het gebied van eten aan niks zal ontbreken. Verder zorgt Stella by Starlight voor bijzondere bieren uit de omgeving, die deels bijna over datum zijn. Livemuziek rond het kampvuur maakt deze avond, op het prachtige terrein van de Horsterhof, helemaal af. Verder is educatie over voeding een van de pijlers waar we ons als YFM Arnhem op willen richten. Daarom organiseren we speciaal voor de kids van 13:00 tot 17:00 een educatief middagprogramma waar we confettipizza en discosoep gaan maken. En tijdens de kidsbootcamp kun je je overbodige energie kwijt. Daarnaast hebben we lokale wijnen, lekkere biertjes, goede muziek, een gezellig kampvuur en nog veel meer om van te genieten!

Kom langs en vier met ons mee. Earlybirds t/m 24 sep €14,50, daarna €16,50, kids t/m 12 jr €5. Het ticket is inclusief onbeperkt eten! Biologisch-dynamische boerderij de Horsterhof, Horsterstraat 1te Duiven Zondag 11 oktober, 13:00 – 23:00 (13:00 – 17:00 kidsprogramma). Tickets zijn hier te bestellen.

YFM Arnhem op Facebook

Tags : , , ,

Reacties