Online game van de Week: World of Tanks

Geplaatst op 12 maart 2013 Door In Artikelen, Gaming, Lifestyle

Redactielid Nick zet de komende weken de beste (gratis) online games op een rijtje. Deze week: World of Tanks. Zoals de titel van het spel al doet vermoeden draait deze game helemaal om tanks.

World of Tanks is een MMOG (Massively Multiplayer Online Game) en een shooter. In het spel vechten 2 teams die uit tanks bestaan tegen elkaar en om te winnen moet je binnen een bepaalde tijd óf een bepaald doel halen óf alle tanks van de vijand vernietigen. Zowel voor shooter- als voor strategieliefhebbers is dit spel een leuke uitdaging. Dus als het je leuk lijkt om in een tank rond te rijden en andere tanks kapot te schieten, lees dan vooral verder.

Bij het spel zijn er 4 soorten wedstrijden:

*Clan battles:
Met je clan strijd je tegen een andere clan.

*Standard: Twee teams moeten elkaars basis/vlag proberen te veroveren, of alle tanks van de vijand vernietigen binnen 15 minuten.

*Assault: Een team moet binnen 10 minuten alle tanks van de vijand vernietigen, of de basis veroveren die door de vijand wordt verdedigd.

*Encounter: Twee teams vechten om een neutrale basis.

Er zijn 5 soorten tanks:

– Light tanks: een soort scouts, ze worden vaak gebruikt om de vijand te bespioneren. Ze zijn snel, wendbaar en moeilijk te ontdekken, maar makkelijk te vernietigen.

– Medium tanks: medium tanks verschillen qua functie. Ze hebben grotere wapens en zijn zwaarder bepantserd dan light tanks, maar zijn ook langzamer.

– Heavy tanks: Heavy tanks zijn erg sterk, hebben erg grote wapens en zijn zwaar bepantserd maar erg langzaam.

– Tank destroyers: Tank destroyers zijn een soort ‘snipers’, en kunnen van grote afstand tanks vernietigen. Nadeel is dat de tank in de richting moet staan waarin gevuurd wordt en dat de tank alleen aan de voorkant goed bepantserd is.

– Artillery: Artillery heeft de grootste range (hoever ze kunnen schieten) en zijn erg sterk qua aanval, maar zijn net als light tanks erg licht bepantserd en gaan snel kapot.

Je kunt je tank ook nog customizen, bijvoorbeeld met verschillende wapens en soorten camouflage, waardoor er erg veel combinaties mogelijk zijn.

Clan wars: Clan Wars is een eindeloze campaign (reeks missies). Hierbij kunnen clans tegen elkaar vechten om stukken van de wereld in handen te krijgen, met als doel om zoveel mogelijk land in bezit te krijgen. Om mee te doen aan Clan Wars moet je wel ervaren zijn, daarom wordt het als end-game material (wat je doet als je ver bent in het spel) gezien. Je moet daarnaast ook echt geld betalen om een clan op te richten.

Conclusie
World of tanks is een MMOG met ontzettend veel combinaties en mogelijkheden, en dat is wat het zo leuk maakt voor de spelers; met zoveel mogelijkheden zit er bijna zeker iets bij wat jou aanspreekt.

Pluspunten:
+ Het spel blijft heel lang interessant.
+ Betalende spelers zijn niet sterker dan niet-betalende spelers.
+ Er zijn heel veel mogelijkheden.

Minpunten:
– Je moet heel veel spelen voor je genoeg punten hebt verdiend om een nieuwe tank of betere onderdelen voor je tanks te kopen.
– Betalende speler kunnen met echt geld nieuwe tanks kopen, deze zijn niet per se sterker, maar het kan een ontmoedigend effect hebben op niet-betalende spelers hebben.

Speel World of Tanks hier.

Tags :

Reacties