Online RPG: League of Legends

Geplaatst op 1 maart 2013 Door In Artikelen, Lifestyle

League of Legends, vaak afgekort tot LoL, is momenteel één van de meest gespeelde online spellen ter wereld. Het is een MOBA (Multiplayer Online Battle Arena).

Het spel gaat als volgt:

Er zijn 2 teams die tegen elkaar strijden op een map. Teams worden willekeurig samengesteld, tenzij je van tevoren een team maakt samen met je vrienden. Op de meest gespeelde map (er zijn er 4) bestaat elk team uit 5 spelers, die allemaal hun eigen champion (character) kiezen en het doel is om de Nexus – een soort gebouw – in de basis van de vijand te vernietigen.

Er zijn 3 lanes (paden) en aan elke kant is een jungle (een soort bos met monsters erin). Om bij de basis van de vijand te komen, moeten alle 3 de turrets (torens die een lane verdedigen) in een lane vernietigd zijn.

Door op hogere levels te komen en met gold items te kopen, wordt je champion steeds sterker. Gold krijg je door minions, monsters, en champions van het andere team te doden en door turrets en inhibitors (gebouwen die minions oproepen) te vernietigen.


Het spel kent erg veel tactieken en strategieën, waardoor het erg lang interessant blijft. Ook worden er regelmatig nieuwe champions uitgebracht waardoor er nog meer nieuwe tactieken en strategieën ontstaan.

Het spel werkt met IP (Influence Points) en RP (Riot Point). Uniek aan League of Legends is dat spelers die echt geld betalen geen voordeel hebben over spelers die niet betalen. IP krijg je door matches te spelen, RP moet je kopen. Champions kun je kopen met zowel IP als RP, skins (waardoor champions een ander uiterlijk krijgen) kun je alleen kopen met RP, maar maken de champion niet sterker. Runes, die erg belangrijk zijn om je champion sterker te maken, kun je alleen maar kopen met IP, zodat het spel eerlijk blijft.

In matches kan je champion tot level 18 komen, maar je hebt ook een summoner level (level van je profiel). Je begint bij level 1 en level 30 is het maximum.

Vanaf level 30 kun je ranked spelen, waarbij je een rating krijgt, gebaseerd op je prestaties. Het is dus een soort competitie. Gebaseerd op je rating aan het eind van elk seizoen, kun je dingen winnen, zoals speciale skins die je alleen op die manier kunt krijgen.

Conclusie
Het feit dat League of Legends zo’n populair spel is heeft een reden. Het is erg uitdagend, leuk en verslavend. Het duurt even om het spel volledig te leren, maar door de uitgebreide gameplay en keuze in tactieken blijf je aan het spelen. Een tip voor beginnende spelers: vorm eerst een team met vrienden. Hierdoor leer je het spel snel kennen zonder al teveel op beginnersfouten te worden afgerekend door onbekende teamgenoten. Het aantal ‘flamers’ is namelijk vrij hoog bij League of Legends. Maar laat dit je er vooral niet van weerhouden om dit spel een kans te geven.

Pluspunten
+ Het spel blijft erg lang interessant
+ Er worden regelmatig nieuwe champions of andere dingen toegevoegd
+ Er zijn eindeloos veel tactieken en strategieën
+ Er zijn geen voordelen voor spelers die geld betalen

Minpunten
– Het spel is lastig om te leren, er zijn veel verschillende factoren en meer dan honderd champions.
– Je bent in League of Legends echt afhankelijk van teamgenoten. Het aantal mensen dat andere spelers op kleine fouten afrekent ligt bij deze game vrij hoog. Dit is vooral het geval wanneer je in een willekeurig samengesteld team speelt.

Speel League of Legends hier.


Tags : , ,

Reacties