Roller Derby vereniging Arnhem Fallen Angels zoekt nieuwe skaters, open training op 13 oktober

Geplaatst op 29 september 2020 Door In Lifestyle, Sport

Ben je op zoek naar een leuke teamsport? Arnhem Fallen Angels zoekt nieuwe skaters voor zowel het vrouwen- als mannenteam! Op dinsdag 13 oktober organiseren zij daarom een open training waarbij je kennis kunt maken met deze bijzondere sport en het team. Daarnaast krijg je een proefles zodat je roller derby zelf kunt uitproberen! Uiteraard houdt de organisatie zich hierbij aan de richtlijnen van het RIVM.

Roller Derby is een full contact sport op rolschaatsen. Het spel wordt gespeeld door twee teams die tegen elkaar strijden op een ovale track. Geen ervaring met skaten? Geen probleem! We zullen je alles vanaf het begin af aan leren! Het enige wat je nodig hebt is positieve energie, de wil om je skates aan te trekken en te rollen! Skates en gear hebben wij voor nieuwe leden tijdelijk te leen! Ben je benieuwd hoe zo’n open training eruit ziet? Hier kun je een verslag lezen van een eerdere open training van de Arnhem Fallen Angels waarbij twee stagiaires van Jongin Arnhem aanwezig waren!

Deelname aan de open training is gratis! Inschrijven is verplicht en kan via deze link. Heb je vragen vooraf? Stuur dan een mailtje naar freshmeat@arnhemfallenangels.nl.

Open training | roller derby
Dinsdag 13 oktober 2020 
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Sporthal Elderveld
Breezandpad 13, 6843 JM Arnhem
Gratis deelname, meld je hier aan
> Facebook event

> www.arnhemfallenangels.nl
> www.facebook.nl/arnhemfallenangels

Veelgestelde vragen Open Training Roller Derby

• Wat is zo’n Open Training nou precies? Mogen we dan alleen komen kijken?

Tijdens een Open Training kunnen potentiele nieuwe leden kennismaken met de sport Rollerderby. Wij laten eerst zien hoe Rollerderby in z’n werk gaat, door een demonstratie en korte uitleg over het spel, doel en de regels te geven. Daarna gaat iedereen zelf mee skaten.

• Maar ik heb zelf geen skates of bescherming
Geen probleem. Tijdens de training, maar ook in de eerste maanden dat je lid bent, kun je alles van ons lenen. Schrijf je wel van te voren in, zodat wij de juiste maat voor je klaar kunnen leggen.
• Ik heb wel skeelers, kan dat ook?

Nee, Rollerderby is een sport alleen op Quad skates (rolschaatsen)

• Wat moet ik meenemen als ik naar de Open Training kom?

Trek makkelijke sportkleding aan. Het fijnste is een legging i.v.m. de kniebescherming. Vergeet ook je sportschoenen niet en een paar dikke sokken voor tijdens de Sockderby. Verder is het altijd handig om een flesje water bij te hebben. Ook is het verplicht om een gebitsbeschermer te dragen. Deze kunnen wij i.v.m. de hygiëne natuurlijk niet uitlenen. Deze moet je dus zelf een meenemen. (Deze gebitsbeschermers zijn voor ongeveer €5 te koop bij de meeste sportzaken, vraag naar een boks-bitje of hockey-bitje)

• Maar ik kan nog helemaal niet skaten, moet ik dan meteen met iedereen meetrainen?
Geen zorgen, tijdens de Open Training krijg je skates aan en gaan we eerst alleen voorzichtig een beetje rollen, skaten en remmen. Er is altijd een ervaren skater bij je in de buurt. Later, tijdens de echte trainingen, begin je in een aparte startersgroep. Hier ga je alle basics van het skaten stap voor stap leren.
Heb jij nog andere vragen die hier nog niet beantwoord zijn? Stuur dan mailtje naar freshmeat@arnhemfallenangels.nl
 
 

Tags : , , , , , ,

Reacties