Woordjes en theorie leren met je smartphone

Geplaatst op 29 september 2012 Door In Scholenspul

Het schooljaar is weer in volle gang en zo ook het onvermijdelijke stampen van woordenlijsten. Een paar jaar terug had je hier altijd je boek voor nodig, maar anno 2012 kan dit gewoon lekker simpel met een App op je Smartphone of achter je PC. Niks geen gesleep met vijf bundels vol met rijen woorden! Veel scholieren werken al met deze programma’s, maar als je deze manier van overhoren nog niet kent moet je echt even verder lezen.

Met het gratis programma Wrts (http://www.wrts.nl) kun je enorm veel woordenlijsten downloaden en in je overhoorlijsten importeren. Daarnaast kun je ook zelf woordenlijsten invoeren. Deze kun je vervolgens delen met anderen via de website.

In Wrts bestaan een aantal mogelijkheden. Een van mogelijkheden is dat je de talen die je hebt ingevoerd omgekeerd kunt laten overhoren. Je hebt bijvoorbeeld Duitse woorden ingevuld met een Nederlandse vertaling. Je kunt je nu laten overhoren van het Duits naar het Nederlands, maar ook van het Nederlands naar het Duits. Je kunt ook geholpen worden met uitspreekhulp. Die zegt dan het woord en jij moet de vertaling schrijven. Zo weet je hoe je het in het Duits, Frans of Engels uitspreekt.

De lijsten kunnen naar de computer worden gedownload zodat ze in andere overhoorprogramma’s (zoals Teach2000 en OpenTeacher) te gebruiken zijn, dit kan ook andersom.

Hieronder vindt je de links naar de twee gratis Apps.

iPhone App
Android App

Tags : , ,

Reacties