‘Schrijf eens een kaartje’ bezorgt elke Arnhemmer een glimlach op het gezicht

Geplaatst op 28 december 2019 Door In Artikelen, Lifestyle

Wanneer was de laatste keer dat de inhoud van je brievenbus je blij maakte? Het is niet gek als dat al een tijdje terug is. Veel post komt namelijk in digitale vorm naar de inbox van je e-mail. En als je dan al écht papieren post krijgt, dan is het in de meeste gevallen reclame, een rekening of een blauwe brief van de belastingdienst. De post is dus niet per se iets om naar uit te kijken. Freekje Mollenhof en Pepijn Stegeman brengen daar verandering in met ‘Schrijf eens een kaartje’. Online chats maken het ons natuurlijk heel makkelijk om een berichtje naar iemand te sturen, een appje kost weinig moeite. En dat is het hem nou juist. De moeite die je in een persoonlijk kaartje steekt wordt meer gewaardeerd dan een vluchtig appje.

Freekje en Pepijn - Schrijf eens een kaartje

Iedereen een kaartje
Het begon met een aantal gekke kaarten voor een verzorgingstehuis. Nu zijn er plannen om op alle 78.985 adressen in Arnhem een positieve boodschap te bezorgen. Tot nu toe zijn er al bijna 2.400 kaartjes geschreven. Waarom? Aan de buitenkant van een brievenbus is niet te zien hoe iemand zich voelt. En daarbij: iedereen kan wel eens wat onverwachte positiviteit gebruiken!

Positieve mindset
Freekje en Pepijn ontdekten dat positieve boodschappen schrijven een leuke bezigheid is. Nadat de eerste kaartjes verstuurd waren, stroomden er al snel enthousiaste reacties binnen. Daarom besloten ze het wat groter aan te pakken. Zodoende werken ze nu samen met allerlei groepen mensen: leerlingen, studenten, vluchtelingen, festivalbezoekers, mensen met een GGZ-achtergrond en ouderen. En wat misschien nog wel het leukste is: het bedenken en schrijven van vrolijke berichtjes zorgt er ook voor dat je zélf een positieve mindset krijgt.

Zelf meedoen?
Er zijn verschillende manieren waarop jij je kunt inzetten om mee te werken aan het project van ‘Schrijf eens een kaartje’. Elke eerste zaterdag van de maand zijn Freekje en Pepijn te vinden op de trappen van Rozet in Arnhem. Daar kan je ter plaatse meehelpen met schrijven, of je (zelfgemaakte) kaartjes, enveloppen en postzegels inleveren. Je kunt je kaartjes ook inleveren bij een van de tien speciale brievenbussen, die in heel Arnhem te vinden zijn. Hieronder zie je een kaartje met de locaties van alle ‘Schrijf eens een kaartje’ brievenbussen.

Willemeen doet mee
Ook in Jongerencentrum Willemeen staat een verzamelbak voor ongeschreven kaartjes. Als je het leuk vindt om kaarten te ontwerpen, dan kan dat natuurlijk ook. Stuur je designs naar jasper@willemeen.nl, dan bezorgen ze, nadat ze voorzien zijn van een leuke boodschap, wellicht een glimlach op het gezicht één van je stadgenoten.

Actuele events:
Kun je niet wachten om samen met ons kaartjes te schrijven? Hieronder vind je de data van de eerstvolgende activiteiten:

7 december 11:00 – 15:00 in Rozet (Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem)

14 december 14:00 – 15:30 in Doppio Espresso (Koningstraat 16B, 6811 DE Arnhem)

15 december bij Joris’ Kerstboom, samen met de SRV De Blauwe Tomaat (Jansplein Arnhem)

‘Schrijf eens een kaartje’ op Facebook / Instagram

Beeld: schrijfeenseenkaartje.nl

Tags : , , , , , , , , , ,

Reacties