Soul Search City: maak een spel voor en over jouw eigen stad

Geplaatst op 7 december 2021 Door In Artikelen, Hulp & Info, Jij & de wereld, Lifestyle

Arnhem, 026, de mooiste stad van Nederland. Toch? Of zie jij nog wel wat dingen die beter zouden kunnen? Werk dan mee aan het bedenken, maken en spelen van een groot spel dat een gesprek opent over de stad en jouw wijk!

In 2020-’21 ontwikkelden we met de Jeugdwijkraad het prototype. Het is nu tijd om het spel echt in de wereld te gaan zetten. Wie doet er mee?

Vijf jongeren (circa 16 t/m 22 jaar) maken samen met beeldend kunstenaar Yasser Ballemans in negen dagen het grote Soul Search City spel. We beginnen met workshops van experts en doen onderzoek naar wat er speelt in Arnhem Zuid. Daarna gaan we bouwen: we gaan aan de slag met hout, metaal en gerecycled kunststof. Tenslotte spelen we het spel, samen met mensen uit de wijk, met mensen van de gemeente en wie weet doet zelfs de burgermeester wel mee!

Wil jij dat jouw stem gehoord wordt? Ben je creatief of hou je van games? Sluit je dan aan bij team Soul Search City!

Het project bestaat uit 3 stappen

 1. Gamestorm – Onderzoeken

We doen workshops met experts en kijken hoe we die kennis kunnen gebruiken om in kaart te brengen wat de wijk kenmerkt. Tot slot bedenken we hoe een spel deze thema’s kan behandelen.

Deze workshops vinden plaats op 15, 16 en 22 januari

  1. Gamebuilding – Maken

Handen uit de mouwen. We gaan zagen, schilderen, schroeven en lijmen om het spel te maken dat we hebben bedacht. Trek kleding aan die vies mag worden. Wij zorgen voor genoeg gereedschap! 

Deze workshops vinden plaats op 2, 3 en 9 april

  1. Gameplay – Presenteren

In september presenteren we het Soul Search City spel. We nodigen bestuurders, ouders, jongeren en andere interessante mensen uit om mee te doen en al spelend een gesprek aan te gaan over de wijk. 

Deze workshops vinden plaats op 2, 3 en 10 september

https://www.ruimtekoers.nl/stadsmakers-programma/soul-search-city/

https://www.facebook.com/jeugdwijkraad/

Bron: Ruimtekoers / Jeugdwijkraad Malburgen

Tags : , , , , , ,

Reacties