Speciale ‘Leve het Woord’ editie van Mensen Zeggen Dingen rondom laaggeletterdheid

Geplaatst op 12 september 2019 Door In Hulp & Info, Jij & de wereld, Kunstenaars uit Arnhem, Lezen en meer, Lifestyle, Talent uit Arnhem, Talenten

Er zijn in Nederland 2,5 miljoen mensen die laaggeletterd zijn. Zij hebben moeite met lezen en schrijven, waardoor sommige dagelijkse dingen voor hen lastig zijn. In Arnhem zijn er ongeveer 13.000 mensen die kampen met laaggeletterdheid. Mensen Zeggen Dingen, Gemeente Arnhem en Rozet werken de komende tijd samen om zoveel mogelijk mensen die moeite hebben met de taal te betrekken in activiteiten.

Op zondag 15 september organiseert Mensen Zeggen Dingen een speciale middag met ervaringsdeskundigen en artiesten, die ondanks hun taalachterstand toch hun vrijheid en inkomsten halen met woordkunst. Zij praten over de dagelijkse problemen, mogelijke oplossingen en ervaringen van de mensen zelf. De artiesten zullen uiteraard ook schitteren met hun voordrachten tijdens deze ‘Leve het Woord’ editie. Deze middag vindt plaats bij Recordshop Arnhemse Meisjes en de entree is gratis.

Programma
Gershwin Bonevacia heeft dyslexie, maar is ondanks deze uitdaging uitgegroeid tot stadsdichter van Amsterdam. Zijn bundel ‘Ik heb een fiets gekocht’ lanceerde zijn loopbaan. Inmiddels werkt de dichter samen met het van Gogh Museum, TEDx en de Erasmus universiteit.

Cees De Beer stottert en heeft dyspraxie. De afgelopen vijf jaar heeft hij met het opzetten van Mensen Zeggen Dingen, het uitbouwen van Tapschrift en zijn vele optredens van België tot aan de Antillen laten zien dat geen berg te hoog is.

Tim Lenders heeft een tweetalige opleiding gehad, wat resulteerde in een gebrek aan grammaticale kennis en taalkunde. De schrijver die niet kon schrijven heeft inmiddels een succesvolle carrière. Daarnaast is hij de medeoprichter van Mensen Zeggen Dingen (2014) en Tapschrift (2010)

De hoofdstad van Gelderland heeft met Loesje, Wintertuin, MZD, Grab em by the Poezie, schrijverscafe Oscar en Creative Writing een overdaad aan literaire organisaties. Het is tijd dat wij allen samenwerken om dertienduizend mensen te bevrijden van de angst voor taal. Leve het Woord! Leve de vrijheid!|

MZD special: Leve het Woord
Zondag 15 september, 15:00 tot 17:00 uur
Recordshop Arnhemse Meisjes
 Sonsbeeksingel 96, 6822 BJ Arnhem
>> Facebook event

 

Tags : , , , ,

Reacties