Steun en informatie voor jongeren rondom depressie en angstgevoelens

Geplaatst op 12 april 2021 Door In Artikelen, Coronavirus Arnhem, Gezondheid, Hulp & Info, In het gezin, Kopzorgen, Lifestyle

Iedereen heeft wel eens een angstig gevoel. Of last van een donkere bui. Maar wat als dat gevoel niet meer weggaat? Een angststoornis of depressie kan je leven beperken. Toch praten we er weinig over. En dat is jammer, want als we elkaar vragen of vertellen hoe het gaat, kunnen we elkaar beter begrijpen. Er samen over praten, helpt.

Op de speciale campagnewebsite www.heyhetisoke.nl vind je allerlei verhalen van jongeren en (jong)volwassenen die te maken hebben met dergelijke gevoelens en ontdek je hoe je hierover kunt praten.

> Zo vind je hulp bij een angststoornis of depressie

> Zo praat je over een angststoornis of (postnatale) depressie

> Hier lees je info en verhalen van mensen over verschillende psychische aandoeningen

Extra steun en persoonlijk contact in coronatijd

De periode waar we nu in zitten is voor veel mensen stressvol. Als je te maken hebt met psychische klachten kan dit nog eens extra gelden. Misschien heb je meer dan anders last van angstsomberheid of andere klachten, of heb je minder hulp vanwege het coronavirus. Zoek je een antwoord op je vragen, contact, hulp, advies of misschien alleen wat afleiding? Dan zit hier vast iets voor je bij!

Bel, chat, mail of app met de MIND Korrelatie hulplijn

Bel met de hulptelefoon van de ADF stichting

Hulp en informatie voor jongeren die een ouder met psychische of verslavingsproblemen hebben

Heeft je vader of moeder verslavingsproblemen en/ of psychische problemen? Op de website kopstoring.nl vind informatie voor, over en door jongeren met een ouder met psychische of verslavingsproblemen. Wil je met andere jongeren praten over hoe het is om een vader of moeder met psychische en/of verslavingsproblemen te hebben? Of wil je tips en informatie? Dan kun je via Kopstoring een gratis online cursus volgen.

Alles Oké? Supportlijn – de nieuwe landelijke supportlijn voor jongvolwassenen

De Kindertelefoon heeft onlangs een speciale hulplijn voor jongvolwassenen opgericht: de Alles Oké? Supportlijn. Al meer dan 40 jaar praat De Kindertelefoon met kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar. Nu heeft De Kindertelefoon de Alles Oké? Supportlijn opgericht, omdat ook iedereen van 18 tot 24 jaar een luisterend oor verdient. De vrijwilligers die achter de chat en telefoon zitten, zijn speciaal voor deze supportlijn opgeleid.

Tags : , , , , , , , , , ,

Reacties