Streetstyle Arnhem deel 13: Altijd iets neonkleurigs in mijn outfits!

Geplaatst op 16 januari 2020 Door In Lifestyle, Mode

Is Arnhem nog een beetje een modestad te noemen? Het barst hier van de modezaakjes, modestudenten en creatieve types. Maar is dit ook een beetje terug te zien in het straatbeeld? Waar haalt jong Arnhem inspiratie voor kleding vandaan en waar shoppen ze graag en waar juist niet? Ruben en Thierry gingen de straat op met een camera en notitieblokje!

Hoe zou je jouw kledingstijl omschrijven? En is die in de loop van de tijd ook veranderd?
Eerder had ik een fase waarin ik mij een beetje als basic bitch kleedde. Dus vaak nette hakjes aan en veel luipaardprintjes. Tot ik op een gegeven moment een oude foto van mijn moeder tegenkwam. Ze was vroeger een punker en kleedde zich ook zo. Dat vond ik er zo tof uitzien, dus toen begon ik die stijl van haar een beetje over te nemen en te combineren met wat andere stijlen. Dat doe ik nog steeds, ik zou mijn kledingstijl omschrijven als een mengelmoesje van punk, hipster en hippie.

Waarom spreekt juist die combinatie van stijlen jou zo aan?
Ik hou van opvallende patronen en ben echt dol op neonaccenten. Daarom probeer ik altijd iets neonkleurigs in mijn outfit te verwerken, zoals de veters die ik nu draag. Mijn kledingstijl vormt een belangrijk onderdeel van mijn eigen identiteit, het is echt iets waar ik mijzelf mee kan onderscheiden van de massa. Later wil ik iets in de kunsten gaan doen, en in die sector is het belangrijk om een eigen identiteit te hebben.

Wil je later ook iets met kleding gaan doen binnen de kunsten?
Yes! Het is mijn droom om een eigen kledinglijn te starten waarbij de nadruk komt te liggen op bijzondere en mooie illustraties en designs op kleding. Daar ontbreekt het nog een beetje aan in Nederland wat mij betreft. Hopelijk kan ik over een paar jaar een groot eigen platform starten dat zich daarop richt.

Heb je nog inspiratiebronnen op het gebied van kleding en mode?
Nou, buiten die oude foto’s van mijn moeder om eigenlijk niet. Celebrities volg ik ook niet, ik probeer eigenlijk alles zelf uit te zoeken qua mode. Muziek inspireert mij wel, ik ben echt dol op housemuziek. De trippy visuals die je vaak in videoclips en op feesten ziet vormen wel een bron van inspiratie voor mijn outfits. 

Laatste vraagje: waar heb je de kleding die je nu draagt gekocht?
Deze outfit heb ik gekocht bij ASOS en de H&M. Bijna iedere meid die ik ken heeft deze hakken, dus om er toch een eigen twist aan te geven heb ik er knallende neonveters in gestopt!

> Klik hier voor meer Streetstyle Arnhem!

Tekst en foto’s: Ruben en Thierry

Tags : , , , ,

Reacties