Streetstyle Arnhem deel 15: kleurrijk en vrolijk

Geplaatst op 30 januari 2020 Door In Lifestyle, Mode

Is Arnhem nog een beetje een modestad te noemen? Het barst hier van de modezaakjes, modestudenten en creatieve types. Maar is dit ook een beetje terug te zien in het straatbeeld? Waar haalt jong Arnhem inspiratie voor kleding vandaan en waar shoppen ze graag en waar juist niet? Ruben en Thierry gingen de straat op met een camera en notitieblokje!

vrolijk en kleurrijk

Wat betekent mode, kleding en een eigen stijl voor jou?
Niet zo heel veel eigenlijk. Wel vind ik het altijd lekker bevrijdend voelen om dingen waar ik mijzelf mee identificeer te omarmen en te verwerken in mijn outfits. Eerder had ik een enorm meisjesachtige kledingstijl waardoor mensen mij al snel als ‘klein schattig meisje’ bestempelden. Dat vond ik eerder wel interessant, maar die tijd heb ik inmiddels achter mij gelaten.

Wat vind je wel belangrijk op het gebied van kleding?
Ik vind het belangrijk om rekening te houden met waar je kleding vandaan komt. Het is vaak helemaal geen grote moeite om even te checken of een bepaalde kledingproducent goed omgaat met het milieu en zorgt voor fatsoenlijke arbeidsomstandigheden in hun fabrieken.

En hoe houd jij daar rekening mee?
Ik koop zoveel mogelijk tweedehands kleding. United Wardrobe vind ik echt heel nice. Dat is een app waarmee je je oude kleding kunt verkopen, een soort sociale marktplaats voor kleding. Dat vind ik echt tof, want je kan er echt de meest gekke kledingstukken op vinden, van vintage kleding tot merkkleding van bijvoorbeeld UNIF en O-Mighty.

Tot slot: hoe zou je jouw kledingstijl omschrijven?
Ik draag graag kleurrijke kleding en ik probeer vrolijkheid uit te stralen. Kleurrijk en vrolijk is dus de perfecte omschrijving van mijn stijl. Ik hoop dat mensen dat ook terugzien op de foto!

> Klik hier voor meer Streetstyle Arnhem!

Tekst en foto’s: Ruben en Thierry

Tags : , , , , , , , ,

Reacties