Streetstyle Arnhem deel 16: De Rode Ridder

Geplaatst op 18 april 2020 Door In Lifestyle, Mode

Is Arnhem nog een beetje een modestad te noemen? Het barst hier van de modezaakjes, modestudenten en creatieve types. Maar is dit ook een beetje terug te zien in het straatbeeld? Waar haalt jong Arnhem inspiratie voor kleding vandaan en waar shoppen ze graag en waar juist niet? Ruben en Thierry gingen de straat op met een camera en notitieblokje!

De Rode Ridder van Arnhem


Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik ben gek van ridders, harnassen, de Gouden eeuw en de Renaissance. Vroeger liep men in gewaden en lange mantels over straat, dat vind ik echt heel vet! Ik trek ook behoorlijk wat aandacht met mijn outfits, daar hou ik wel van. Op straat is het vaak een grijze massa van mensen, met veel dezelfde saaie kleding die goedkoop en vooral praktisch moet zijn. Ik vind het veel toffer om opvallende en gekke outfits te dragen. Het liefst zou ik een grote sprookjeswereld willen leven.

Heb jij altijd al zo’n specifieke kledingstijl gehad?
Sinds ik op de kunstacademie zit ben ik enorm veranderd. Daar kom je in aanraking met mensen die ook van gekke dingen houden. Ik heb bijvoorbeeld een Koreaanse vriend die vaak in een Schotse kilt en op Crocs naar school komt, dat vind ik gaaf. Voor een schoolopdracht ben ik momenteel een schoenenmerk aan het opzetten. Tegenwoordig lijken veel schoenen enorm veel op elkaar en daar wil ik verandering in gaan brengen!

Zijn er winkels of webshops waar je graag kleding scoort?
Nou, ik zou niet snel een bepaalde winkel aanbevelen of zo. Ik vind het ook wel leuk als iemand geen fuck geeft en gewoon lekker rondloopt in kleding die moeders heeft uitgekozen. Zelf haal ik overal en nergens wat vandaan. FrouFrou’s in Arnhem heeft trouwens altijd wel toffe dingen, dus daar stap ik geregeld binnen.

> Klik hier voor meer Streetstyle Arnhem!

Tekst en foto’s: Ruben en Thierry

Tags : , , , , , , , , ,

Reacties