Unity is op zoek naar jou!

Geplaatst op 29 oktober 2018 Door In Artikelen, Drugs & Alcohol, Gezondheid, Hulp & Info, Jij & de wereld, Lifestyle, Vrije tijd

Ben jij tussen de 18 en 34 jaar? Hou jij van feesten op festivals? Wil jij meer leren over alcohol en partydrugs? Lijkt het je wat om objectief en open-minded voorlichting te geven over verantwoord en veilig gebruik van alcohol en andere drugs op festivals door heel Nederland? Dan is Unity iets voor jou!

unity afb

Over Unity

Unity is een vrijwilligersproject waarbij jonge mensen uit de dancescène op festivals en feesten voorlichting geven over uitgaan, alcohol en drugs en de risico’s die daarbij komen kijken. De vrijwilligers van Unity zijn er niet om drugsgebruik te veroordelen maar om te reageren op behoeften en vragen van hun medefeestgangers over gebruik en beperking van de risico’s.

Think for yourself, care about others


Wat houdt vrijwilliger worden bij Unity in?
Om vrijwilliger te worden bij Unity word je eerst uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek, wat ongeveer een uurtje duurt, leggen wij uit waar Unity voor staat, wat het precies inhoudt en kunnen we kijken of onze verwachtingen overeenkomen. Daarna kan je uitvogelen of je nog steeds geïnteresseerd bent en/of tijd hebt om vrijwilliger te worden bij Unity.

Unity geeft peer-to-peer voorlichting op dance-evenementen. Onze vrijwilligers worden getraind tot peer educator, ofwel peers. Nadat je deze training hebt afgerond, ben je klaar om voorlichting te geven op feesten.

Als peer educator woon je de vergaderingen in jouw regio bij. Daarnaast organiseert jouw Unityregio een aantal keer per jaar expertmeetings om jouw kennis te vergroten.

Unity is actief in zes regio’s: Amsterdam, Brabant, Den Haag, Gelderland, Noord-Holland en Utrecht. Woon je in één van deze regio’s? Meld je dan aan om peer educator te worden bij Unity. Dat kan door een mailtje te sturen naar info@unity.nl.

Unity op Twitter

Unity op Facebook

Tags : , , , , , , ,

Reacties