Vecht in deze zeven games mee in de Slag om Arnhem!

Geplaatst op 19 november 2021 Door In Gaming, Lifestyle

Over de Slag om Arnhem en Operation Market Garden zijn al tal van boeken, films en series verschenen. Deze wereldberoemde luchtlanding en veldslag leent zich natuurlijk ook prima voor een computergame. In de realiteit werd de Slag om Arnhem uiteindelijk een mislukking doordat de cruciale brug die we vandaag de dag kennen als de John Frostbrug niet kon worden behouden. Dit is ook het geval bij diverse games waarin deze veldslag als missie langskomt, maar bij sommige games kun je het tij ook keren en de loop van de Arnhemse geschiedenis herschrijven!

Post Scriptum – The Bloody Seventh

Post Scriptum is een online first-person shooter met een wat trager tempo waarin teamwork van essentieel belang is. De game simuleert belangrijke gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder de Slag om Arnhem. Post Scriptum bevat grafisch gezien de beste representatie van Arnhem van alle games op deze lijst. In de game bevindt zich een gigantische map van Arnhem die ook nog eens zeer accuraat is nagemaakt. Van snipen van de Eusebiuskerk tot de John Frostbrug bestormen, met Post Scriptum is het allemaal mogelijk! Post Scriptum is te koop via Steam voor €28.

Call of Duty: Roads to Victory (singleplayer missie 12 en 13)

De volgende virtuele verschijning van de Slag om Arnhem komt langs bij Call of Duty: Roads to Victory op de PSP.  In de 12e en 13e  missie van deze game kruip je in de huid van een Britse soldaat gedurende Operation Market Garden. Helaas zien de graphics van deze PSP-game er voor hedendaagse standaarden wat verouderd uit en zijn de controls nogal clunky. 

Medal of Honor Frontline – Arnhem Knights

In de PS2 game Medal of Honor Frontline bevindt zich de missie Arnhem Knights, die door veel spelers van deze franchise wordt gezien als één van de beste missies van de Medal of Honor reeks. Waar bijvoorbeeld Call of Duty meer een hersenloze shooterfranchise is, is Medal of Honor een stuk realistischer en ligt de focus van de game meer op de emotionele laag van oorlogsvoering. Tijdens de missie Arnhem Knights speelt er een deprimerende soundtrack op de achtergrond terwijl al je Britse medesoldaten stuk voor stuk worden afgeknald door de Duitsers, terwijl jij als een van de laatste overlevenden de veldslag probeert te overleven. De stad Arnhem is trouwens ook best goed nagemaakt in deze PS2 game.

Close Combat: Last Stand Arnhem

Close Combat Last Stand Arnhem is het elfde deel van de Close Combat franchise. De game is een RTS (Real Time Strategy) die zich afspeelt in Arnhem. In de game vecht je uiteraard weer met de Geallieerden tegen de Duitse strijdkrachten, waarbij de gameplay zich dus top-down afspeelt en je verantwoordelijk bent voor de aansturen van de verschillende troepen. Close Combat: Last Stand Arnhem is te koop op Steam voor €33,99.

Call of Duty 2 – German campaign

Een andere Call of Duty game op deze lijst waar de slag om Arnhem een rol in speelt is Call of Duty 2 die in 2005 uitgebracht. Het grote verschil tussen deze game en Road to Victory is dat je in dit geval aan de Duitse kant vecht en Arnhem moet zien te verdedigen tegen de aanval van de Britten. Daarnaast speelt deze game prima en ziet het er ook nog wel aardig uit voor een game van vijftien jaar oud. Call of Duty 2 is te koop via Steam voor €19,99.

Company Of Heroes: Opposing Fronts

Tijdens de Duitse campagne van deze realtime strategiegame beleef je Operation Market Garden van de Duitse zijde. Onder andere Wolfheze, Oosterbeek en Arnhem zijn vertegenwoordigd. Deze game is te koop via Steam (momenteel in de aanbieding!). Met dank aan J. van Silfhout voor deze aanvulling!

Arnhem: The ‘Market Garden’ Operation

De laatste game in deze lijst is met recht oldschool te noemen. Arnhem: The ‘Market Garden’ Operation is een strategy game die op de MS-DOS is uitgekomen in 1988. De game ziet daarom enorm gedateerd uit en is vrij simplistisch. Het is in de game de bedoeling dat je de Britse soldaten op de juiste plek laat landen om vervolgens de brug te veroveren die is ingenomen door de Duitsers. De game is hier gratis te spelen in je browser.

Door: Maarten

 

Tags : , , , , , , , , , , ,