Verveling? Ga bakken! 5 x lekkere recepten

Geplaatst op 23 april 2020 Door In Artikelen, Hulp & Info, Lifestyle, Vrije tijd

Ben je het thuiszitten door het coronavirus al zat en slaat de verveling toe? Ga dan eens iets lekkers bakken! Een leuke bezigheid met een smakelijk resultaat!

1. Jan hagel koekjes

benodigdheden:

140 gram boter

200 gram bloem

100 gram suiker

snuifje zout

2 eieren

1 zakje/eetlepel bakpoeder

2 eetlepels kaneel

50 gram amandelschaafsel

50 gram parelsuiker

Stap 1: Verwarm de oven voor op 175 graden

Stap 2: maak de boter zacht en meng het met de suiker en zout.

Stap 3: voeg daarna het 1 ei toe, de bloem, de bakpoeder en het zout en kneed het samen tot een bal deeg.

Stap 4: rol het deeg uit op een met bloem bestuift ondergrond (bv rubberen mat of snijplank) en maak de koekjes in een vorm naar keuze. Normaal zijn Jan Hagel koekjes rechthoekig maar je kan ook voor andere vormen kiezen, hier kan je dus lekker creatief mee zijn.

Stap 5: leg bakpapier op de bakplaat, en daarna kunnen de koekjes erop.

Stap 6: klop het tweede ei los, en bestrijk de koekjes met ei.

Stap 7: doe nu het amandelschaafsel en de parelsuiker erop. Druk dit licht aan.

Stap 8: doe de koekjes ongeveer 18 minuten in de oven.

Stap 9: laat de koekjes even af koelen als ze klaar zijn, want koekjes zijn nog zacht als ze uit de oven komen.

 

2. Chocoladecake met nootjes

Benodigdheden:

250 gram boter

250 gram suiker

4 eieren

75 ml melk

250 gram cakemeel (het is ook mogelijk om bloem te gebruiken, voeg dan wel wat vanillesuiker toe)

75 gram cacao

1 chocoladereep

125 gram walnoten

125 gram pecannoten

Stap 1: verwarm de oven voor op 160 graden.

Stap 2: vet de cakevorm alvast in.

Stap 3: smelt de boter of maak het goed zacht.

Stap 4: voeg de suiker toe en daarna de eieren, de cakemeel (of bloem), de melk en meng dit tot een geheel.

Stap 5: snij de chocola, walnoten en pecannoten.

Stap 6: voeg de cacao, walnoten, chocolade en pecannoten toe aan het cakebeslag.

Stap 7: doe het beslag in de cakevorm

Stap 8: zet de cake ongeveer 65 minuten in de oven.

Stap 9: even afkoelen en eten maar.

 

3. Vanille muffins met witte chocolade

Benodigdheden:

2 eieren

125 gram boter

Vanille aroma

Witte chocoladereep

50 ml water

Dr. Oetker naturel muffins mix (het is ook mogelijk om muffins te maken zonder deze mix, gebruik dan 125 gram zelfrijzend bakmeel en voeg nog 125 gram suiker toe)

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2: Zorg dat de boter zacht is of gesmolten, voeg daarna de eieren, water en de muffin mix toe en mix het tot een geheel.

Stap 3: Snij de witte chocolade in kleine stukjes en voeg het toe aan het beslag.

Stap 4: Voeg twee kleine druppels vanille aroma toe aan het beslag.

Stap 5: Doe de muffins in de vormpjes en zet ze in de oven voor 16 minuten.

En het eindresultaat. 🙂

 

4. Citroen kwarktaart

benodigdheden:

1 pak Bastognekoeken

100 gram boter

8 blaadjes gelatine

3 citroenen

500 ml kwark

150 gram suiker

250 ml slagroom

Stap 1: maal de Bastognekoeken tot kleine stukjes.

Stap 2: rasp de 3 citroenen en pers het sap eruit.

Stap 3: smelt de boter en meng het met de Bastogne koeken.

Stap 4: laat de blaadjes gelatine weken in koud water.

Stap 5: verwarm de citroensap in een pannetje.

Stap 6: haal de gelatine uit het water en voeg het toe aan de citroensap.

Stap 7: meng de slagroom met de suiker.

Stap 8: meng de citroensap met gelatine, citroenrasp en de kwark door de slagroom heen.

Stap 9: verspreid de stukjes koek over de bodem van de taartvorm.

Stap 10: gooi het mengsel van de kwark enz. over de koekbodem heen.

Stap 11: laat de taart minimaal 5 uur opstijven.

Stap 12: eten!

 

5. Appelflappen

Benodigdheden: 

3 jonagold appels

kaneel

suiker

bladerdeeg

1 ei

Stap 1: verwarm de oven voor op 225 graden en laat het bladerdeeg ontdooien.

Stap 2: schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.

Stap 3: doe de stukjes appel in een kom en voeg kaneel en suiker toe, je kan zelf bepalen hoeveel je wilt toevoegen.

Stap 4: meng de stukjes appel goed door elkaar zodat de suiker en kaneel zich verspreid over de stukjes.

Stap 5: leg een aantal stukjes appel in het bladerdeeg.

Stap 6: vouw het deeg, je kan zelf kiezen wat voor vorm je de appelflappen wilt geven.

Stap 7: klop een ei los en smeer wat over de bovenkant van de dichtgevouwen appelflappen.

Stap 8: gooi wat suiker over de appelflappen heen.

Stap 9: bak de appelflappen 15/20 minuten.

Stap 10: laat ze even afkoelen en dan zijn ze klaar om te eten!

Door: Jonna

Tags : , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reacties