Vier handige apps voor op je telefoon

Geplaatst op 10 juni 2019 Door In Artikelen, Lifestyle

Er zijn tegenwoordig zo’n 2 miljoen verschillende apps beschikbaar voor Android en iOS, en dat aantal neemt nog steeds toe. Reporter Jip is sinds hij zijn eerste smartphone kocht helemaal verknocht geraakt aan alles wat met smartphones te maken heeft. Hij zette vier wat minder bekende maar wel hele handige apps op een rijtje.

Nieuws
Squid is een prettige en uitgebreide nieuwsapp. Anders dan bij andere nieuwsapps (bijvoorbeeld NU.nl of NOS.nl) krijg je toegang tot al het nieuws van een heleboel verschillende sites, aangepast naar jouw interesses. Je geeft in Squid aan dat je bijvoorbeeld van voetbal houdt, waarna de app al het laatste voetbalnieuws voor je op een rijtje zet. Het donkere thema van Squid is erg prettig. Een minpuntje is dat de app gebruik maakt van reclame tussen de artikelen door. Dat is jammer, maar het is niet erg storend. Squid is een gratis app die zowel op Android als iOS te verkrijgen is.

Shortcuts
IFTTT (IF This Then That) is een platform waarop je zelf shortcuts kunt maken en kunt delen met de rest van de wereld. Ben je bijvoorbeeld een fervent muziekliefhebber en vind je het vervelend om dat leuke nummer op YouTube steeds te moeten zoeken op Spotify? Geen probleem met IFTTT. Je zoekt gewoon naar een shortcut die alle muziek die je op YouTube hebt geliket toevoegt aan een speciaal daarvoor aangemaakte Spotify-playlist. Voilà, geen gedoe meer met al dat zoeken, al je muziek van YouTube is gemakkelijk in die Spotify-playlist te vinden. Met IFTTT kun je gebruik maken van meer dan 400 shortcuts. IFTTT is geheel gratis en zowel op Android als iOS te verkrijgen. Bovendien kun je ook de website gebruiken, die ondersteuning biedt voor Android, iOS en pc.

Antivirus
Ben je bang dat je telefoon een virus heeft? Dan moet je zeker eens kijken naar Avast Antivirus. Deze app detecteert virussen en andere verdachte bestanden en geeft je het advies er iets aan te doen. Je kunt je hele telefoon laten scannen door Avast Antivirus. Uit deze scan volgt een rapport waarin staat of er verdachte bestanden zijn gevonden. Is dat het geval, dan geeft Avast Antivirus jou de optie om die bestanden meteen te verwijderen. Hierna is je telefoon weer geheel beschermd tegen virussen en andere prestatie belemmerende bestanden. Avast Antivirus is een gratis app die zowel op Android als iOS te verkrijgen is. 

Concentratie
‘PING’, weer een berichtje dat je uit je concentratie haalt. Forest: stay focused kan je helpen om de afleiding van je telefoon te verminderen. Het werkt vrij simpel: je stelt in hoelang je niet gestoord wenst te worden en de app zorgt dat dat niet gebeurt. Het thema en het uiterlijk van de app zijn heel goed bedacht en erg aantrekkelijk. Hoe langer je je telefoon niet gebruikt terwijl de app aanstaat, hoe meer muntjes je krijgt. Met die muntjes kun je nieuwe boompjes of struikjes kopen om je bos aan te vullen. Hierdoor is de app niet alleen handig, maar ook nog eens vermakelijk. Forest: stay focused is een gratis app op Android en kost €2,29 op iOS. Met de Pro versie worden je digitale boompjes omgezet tot echte bomen. Er zijn inmiddels al meer dan 380,000 echte bomen geplant dankzij deze app!

Door: Jip

Tags : , , , , ,

Reacties