Vintage shoppen in Arnhem: Fabrics & More

Geplaatst op 13 juni 2019 Door In Artikelen, Lifestyle, Mode

Vintage, retro en secondhand is al een tijd lang ‘hip en happening’. Wie van vintage, accessoires, design en andere spulletjes houdt, kan zijn hart ophalen in modestad Arnhem. We namen een kijkje bij de Arnhemse winkel van Fabrics & More, waar vintage kleding per kilo wordt verkocht. Vanachter de kassa in het ruime voormalige garagepand worden we begroet door Jessica, die met veel plezier wat meer vertelt over Fabrics & More.

Hoe is Fabrics & More ontstaan?
“We zijn begonnen met een winkel in Nijmegen, die al sinds 2015 bestaat. Het concept van Fabrics & More is eigenlijk heel simpel: we verkopen vintage kleding per kilo. Daarnaast verkopen we ook allerlei industriële meubels, maar die gaan natuurlijk niet voor kiloprijzen weg. De zaak in Nijmegen werd al snel een begrip daar. In november 2017 gingen de deuren van de zaak in Arnhem open, en ook hier lopen de zaken goed, want Arnhem is echt een modestad.”

Hoe werkt dat precies, per kilo vintage kleding kopen?
“We werken met een kleurensysteem, waarbij iedere kleur een bepaalde prijscategorie vertegenwoordigd. Alle kleding is voorzien van gekleurde labels, zodat je direct kunt zien in welke prijsklasse een kledingstuk valt. We hebben weegschalen in de winkel staan waarmee je zelf al snel een goede schatting kunt maken hoeveel een bepaald kledingstuk kost. Aan de kassa berekenen we de uiteindelijke prijs natuurlijk ook met een weegschaal. Gemakkelijk hé?”

Hoe komen jullie aan de kleding en hoe bepalen jullie wat er wel en niet in de winkel komt te hangen?
“We doen niet aan bulkinkoop, wat dat betreft zijn we echt behoorlijk selectief. Ook kopen we niet van particulieren. Kledingstukken bestellen we meestal per item of in kleinere hoeveelheden. In Nederland is het de laatste jaren steeds lastiger geworden om goede vintage kleding te vinden, daarom halen we veel spullen uit het buitenland. Zo komen veel van de kimono’s uit Azië en is een groot gedeelte van de riemen en Levi’s afkomstig uit Amerika. Het aanbod is in het buitenland simpelweg een stuk beter én uitgebreider. Toch moet je hierbij altijd wel een beetje geluk hebben. Zo vonden we een tijd terug nog wat mooie en goed betaalbare Gucci spullen in Frankrijk. Dat waren binnen no-time verkocht natuurlijk! Verder vinden we het ook erg belangrijk om de winkel lekker overzichtelijk te houden, daarom is alle kleding echt per soort gecategoriseerd. Zo hebben we aparte rekken voor sportkleding, spijkerjasjes en ga zo maar door.”

Wat zijn de meest populaire en bestverkopende items zo’n beetje?
We staan inmiddels bekend om ons grote aanbod van vintage sportkleding, van Adidas trainingsjacks tot complete skipakken. Fabrics & More is absoluut geen dameszaak wat dat betreft, want we hebben ook een uitgebreid aanbod aan herenkleding, van vintage overhemden tot band- en voetbalshirts. Een gedeelte van ons assortiment is ook echt seizoensgebonden, daarom hangen er nu extra veel warme jassen en truien in de winkel. Als je naar iets speciaals op zoek bent, kun je hiervoor een verzoekje achterlaten op het wensenbordje. De wensen van klanten houden we namelijk altijd in ons achterhoofd als we nieuwe kleding gaan inkopen.

Verder is onze grote kilo sale ook altijd populair. Twee maal per jaar houden we zo’n grote vintage kilo sale, waarbij de prijzen nog aantrekkelijker zijn. Je betaalt dan zo’n €20 per kilo en dan loopt het hier echt storm! Ook staan we met Fabrics & More op diverse evenementen. Zo gaan we met een grote bus naar Extrema Outdoor en staan we natuurlijk met een kraam bij Wijvenkraam hier in Arnhem.”

Fabrics & More Arnhem
Pastoorstraat 18
6811 ED Arnhem

Openingstijden Fabrics & More Arnhem
Ma 13.00 – 17.30 uur
Di/wo/vrij
11.00 – 17.30 uur
Donderdag 11.00 – 20.00 uur
Zaterdag 11.00 – 17.00 uur
Zondag 13.00 – 17.00 uur

>> Website Fabrics & More
>> Fabrics & More Arnhem op Facebook
>> Fabrics & More Arnhem op Instagram

Tags : , , , , , ,

Reacties