Vintage shoppen in Arnhem: Froufrou’s

Geplaatst op 26 augustus 2018 Door In Artikelen, Lifestyle, Mode

Vintage, retro en secondhand is al een tijd lang ‘hip en happening’. Wie van vintage, accessoires, design en andere spulletjes houdt kan zijn hart ophalen in modestad Arnhem. We namen een kijkje bij Froufrou’s. Deze winkel is al een behoorlijk begrip in Arnhem en wordt gerund door Léonie en William. Bij Froufrou’s kun je terecht voor allerhande vintage kleding en interieur spullen.

Hoe zijn jullie begonnen met Froufrou’s?
“Mijn vriend en ik verzamelen eigenlijk al heel lang allerlei spulletjes. We struinen samen rommelmarkten af naar dingen die we leuk vinden, zelfs kledingstukken die we zelf niet eens passen of dragen. In 2007 kregen we het idee om een webshop te bedenken. In die tijd waren er nog niet zo erg veel webshops die vintage spullen verkochten. Daarna volgde er ook nog een blog en kregen we de vraag of we een tijdelijke pop-up shop wilden realiseren in het Modekwartier. Na het sluiten van die pop-up store besloten we om een winkel te beginnen. We huurden in het midden van de financiele crisis een pand aan de Hommelstraat en sinds maart vorig jaar hebben we een zaak aan de Sonsbeeksingel. Klanten herkennen ons nog van toen we de winkel nog aan de Hommelstraat hadden, dat is erg leuk. We trekken een heel breed publiek met onze winkel, van jong tot oud.”

Hoe komen jullie aan spullen?
“In de weekenden struinen we vaak rommelmarkten af en daar komt een groot gedeelte van onze spullen vandaan. Mensen kunnen hun kleding ook in onze winkel verkopen en wij krijgen dan een deel van de winst. Ook kopen we weleens ‘nieuwe’ spullen in.”

Wat zijn de populairste items in je zaak?
“De zonnebrillen. Daar hebben we er flink wat van en die zijn met recht een publiekstrekker te noemen. Ze liggen ook in de etalage, dat helpt ook natuurlijk. We merken dat veel jongeren ook weg zijn van de vele sokken die we hebben.”

Heb je nog bepaalde topstukken of dingen die je echt bijzonder vindt?
“Ik ben sowieso dol op design meubels. Af en toe kom ik op een rommelmarkt ook kleding tegen van bijvoorbeeld Yves Saint Laurent. Dat is natuurlijk best een bijzondere en leuke vondst. Daar krijg ik dan wel een kick van, het is wel te vergelijken met schatzoeken. Het wordt wel steeds moeilijker om echte merkkleding te vinden op rommelmarkten. Vintage is enorm hip en steeds meer mensen zijn er naar op zoek. Daarom gaan we soms ook in het buitenland naar rommelmarkten, bijvoorbeeld wanneer ik op vakantie ben. Oja, we doen ook mee aan Nacht van de Mode op 9 juni. Kom dan vooral even kijken!”

Froufrou’s
Sonsbeeksingel 102A
6822 BJ, Arnhem 
www.froufrous.nl
Instagram
Facebook

Tekst en foto’s: Frederique & Stephanie

Tags : , , , , , , , , ,

Reacties