Vintage shoppen in Arnhem: Jofel

Geplaatst op 16 juni 2019 Door In Artikelen, Lifestyle

Vintage, retro en secondhand is al een tijd lang ‘hip en happening’. Wie van vintage, accessoires, design en andere spulletjes houdt kan zijn hart ophalen in modestad Arnhem. We namen een kijkje bij Jofel, een winkel die vooral gespecialiseerd is in 60’s en 70’s vintage kleding. Bij binnenkomst werden we vrolijk begroet door mede-eigenaresse Nadine, die druk bezig was om een enorme stapel kleding in te laden. 

Hoe ben je begonnen met Jofel?
Deze winkel is van twee vriendinnen die nu allebei in de 50 zijn en ik ben mede-eigenaresse. Ik ben hier begonnen als werkneemster en later is mij gevraagd of ik mede-eigenaresse wilde worden. En nu zit ik hier! Ik werk ook nog veel als stylist en model. Daar kom ik in de eerste plaats nog van rond, aangezien de winkel zich nog in de opstartfase bevindt en veel mensen ons nu aan het ontdekken zijn.”

Modellenwerk van Nadine met kleding uit de collectie van Jofel. Beeld: Johnny ten Have 

Hoe kom je aan spullen?
“Ik koop het grootste gedeelte van de spullen bij een internationale groothandel. Deze groothandel zoekt wereldwijd naar vintage spullen. Ook haal ik veel spullen uit Scandinavië en Duitsland. Vroeger haalde ik ook wel veel spullen uit Italië, maar dat liep niet zo goed. Nederlanders passen vaak niet zo goed in die kleding door hun lengte. Zulke stukken bleven dan soms wel drie jaar hangen en dat is natuurlijk zonde.”

Wat zijn de populairste items in je zaak?
“De high-waisted jeans verkopen erg goed op het moment. Nu het weer beter wordt zijn ook steeds meer klanten op zoek naar een trenchcoat. Een item dat trouwens echt altijd in trek is zijn echte Dr. Martens.”

Heb je nog bepaalde topstukken of dingen die je echt bijzonder vindt?
“Jofel is echt gespecialiseerd in vintage spullen uit de 60’s en 70’s. De oprichters van Jofel waren in die tijd nog jong en zagen al die trends toen al opkomen. Zodoende hebben we een flinke collectie van dat soort spullen. Ik ben daar zelf ook dol op, dus aan dat concept heb ik weinig veranderd. We hebben hier echte Burberry’s in de rekken hangen en we verkopen ook stoffen zoals zijde en leer. Zelf heb ik echt een hang naar nostalgie. Mijn eigen stijl zou ik het beste kunnen omschrijven als ‘redelijk hysterisch’. Voor mode uit de jaren ’80 heb ik ook echt zwak, vooral voor de schoudervullingen uit die tijd!

Ik doe trouwens ook mee aan de Farm en Country Fair op 22, 23 en 24 juni in Aalten. Een gedeelte van dat event is helemaal ingericht in de sfeer van de jaren ’50 tot ’70. Voor dat soort events koop ik speciaal kleding in uit die tijd, dus kom daar ook vooral een kijkje nemen als je op zoek bent naar bijzondere items!”

Jofel Vintage
Zwanenstraat 5a
6811 DD, Arnhem
www.jofelvintage.nl
Facebook
Instagram

Tags : , , , , ,

Reacties