Vintage shoppen in Arnhem: Jofel

Geplaatst op 24 januari 2020 Door In Artikelen, Lifestyle, Mode

Wie van vintage, accessoires, design en andere spulletjes houdt kan zijn hart ophalen in modestad Arnhem. We namen een kijkje bij Jofel, een winkel die vooral gespecialiseerd is in 60’s en 70’s vintage kleding en allerhande (woon)accessoires. Bij binnenkomst werden we vrolijk begroet door eigenaresse Nadine, die druk bezig was om een enorme stapel kleding in te laden. 

Hoe ben je begonnen met Jofel?
“Voorheen was ik mede-eigenaresse, maar sinds ongeveer een jaar is Jofel mijn trotse bezit. Ik ben hier ooit begonnen als werkneemster en nu zit ik hier! Daarnaast werk ook nog als stylist en model. De winkel heeft de laatste tijd wel wat veranderingen ondergaan. Jofel Vintage was altijd al een winkel waar je gemoedelijk de tofste vintage items kon scoren, maar ik vond het belangrijk dat het nog meer als een thuis ging voelen; een plek waar je het gevoel krijgt dat je alle tijd van de wereld hebt. Daarom kun je hier – net als thuis – even lekker gaan zitten en wat te drinken pakken. Ook zijn de artikelen al een tijdje voorzien van prijskaartjes met ‘Wist-je-dat-jes’ omtrent het betreffende artikel, merk/label, mode en de duurzaamheid ervan. Daar zit uren werk in, maar het geeft wel net dat extra én persoonlijke tintje. Jofel is echt een winkel voor iedereen.”

Modellenwerk van Nadine met kleding uit de collectie van Jofel. Beeld: Johnny ten Have 

Hoe kom je aan spullen?
“Ik koop het grootste gedeelte van de spullen bij een internationale groothandel. Deze groothandel zoekt wereldwijd naar vintage spullen. Ook haal ik veel spullen uit Scandinavië en Duitsland. Vroeger haalde ik ook wel veel spullen uit Italië, maar dat liep niet zo goed. Nederlanders passen vaak niet zo goed in die kleding door hun lengte. Zulke stukken bleven dan soms wel drie jaar hangen en dat is natuurlijk zonde. Naast de kleding zijn we ons de laatste tijd ook meer gaan richten op het uitbreiden van ons assortiment aan accessoires en ‘home-decoration’ items. ”

Wat zijn de populairste items in je zaak?
“De high-waisted jeans verkopen erg goed op het moment. Wanneer het weer beter wordt zijn ook steeds meer klanten op zoek naar een trenchcoat. Een item dat trouwens echt altijd in trek is zijn echte Dr. Martens.”

Heb je nog bepaalde topstukken of dingen die je echt bijzonder vindt?
“Jofel is echt gespecialiseerd in vintage spullen uit de 60’s en 70’s. De oprichters van Jofel waren in die tijd nog jong en zagen al die trends toen al opkomen. Zodoende hebben we een flinke collectie van dat soort spullen. Ik ben daar zelf ook dol op, dus aan dat concept heb ik weinig veranderd. We hebben hier echte Burberry’s in de rekken hangen en we verkopen ook stoffen zoals zijde en leer. Zelf heb ik echt een hang naar nostalgie. Mijn eigen stijl zou ik het beste kunnen omschrijven als ‘redelijk hysterisch’. Voor mode uit de jaren ’80 heb ik ook echt zwak, vooral voor de schoudervullingen uit die tijd!

Jofel Vintage nu ook op Marktplaats!
Heb je geen tijd om langs de winkel te gaan of woon je simpelweg niet in de buurt? Dan kun je sinds kort ook terecht op de Marktplaats-account van Jofel Vintage, waar je een groot gedeelte van de huidige collectie in de digitale kledingrekken aantreft! 

Jofel Vintage
Zwanenstraat 5a
6811 DD, Arnhem
www.jofelvintage.nl
Facebook
Instagram

Foto’s: redactie JonginArnhem ©

Tags : , , , , , , ,

Reacties